15.1 C
Vaslui
16-mai-2022

Târâs, pânã la medicul de familie! (video)

Bãtut de soartã si umilit de un sistem bolnav

REVOLTÃTOR… Nu e vreo glumã, ci este o realitate vasluianã, care se petrece într-una din comunele judetului, unde Dispensarul Medical are prea multe si prea alunecoase treptele, pentru un bãrbat cu un singur picior. “Este obligatorie prezenta unei pante special amenajate. Voi trimite un control, chiar luni dimineatã”, a spus Mihaela Vlada, sefa DSP, ca reactie la aceste imagini.

Nu degeaba normele în vigoare prevãd rampe special amenajate, pentru persoanele cu probleme locomotorii, cãci, în lipsa lor, se poate întâmpla ca în Averesti, comuna Bunesti – Averesti, judetul Vaslui. Aici, un bãrbat în vârstã de 41 de ani, care are doar un picior, vrea cu tot dinadinsul sã ajungã la Dispensar. Initial, încearcã printr-un loc fãrã trepte, dar renuntã la idee, probabil, din cauza noroiului amestecat cu o pojghitã de zãpadã. Decide sã urce scãrile care duc la Dispensar, însã misiunea nu pare prea usoarã, cãci aici, cu un singur picior si ajutat de un cadru metalic, riscã sã alunece pe scãrile umede. Ia decizia sã se urce, totusi, pe scãri, dar… târâs. A dat telefonul sãu unor amici, ca sã îl filmeze, nu de alta, dar se observã cã a vrut în mod intentionat sã vadã lumea cum se poate ajunge, câteodatã, la medicul de familie.

“Chiar luni dimineatã voi trimite o echipã de control, sã vedem ce este acolo”

“Ce pot sã spun este cã trebuie, este obligatoriu, ca la fiecare Dispensar sã fie amenajatã o cale de acces, o rampã pentru persoanele cu probleme locomotorii. Chiar luni dimineatã voi trimite o echipã de control, sã vedem ce este acolo, cum se prezintã situatia si ce e de fãcut. Sã vedem cine e proprietarul clãdirii. În conditiile în care nu existã aceastã rampã sau nu e amenajatã corespunzãtor, împreunã cu autoritãtile locale, va trebui fãcutã aceastã pantã de acces, adaptatã pentru nevoile persoanelor cu handicap, a persoanelor cu probleme locomotorii”, a spus Mihaela Vlada, sefa DSP Vaslui.

Reclamăspot_img
Reclamăspot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here