11.5 C
Vaslui
05-oct.-2022

Bãtutã cu ciocanul, de concubin!

- Advertisement -

DE GROAZÃ O tânãrã de 27 de ani a ajuns vineri noaptea la spitalul din Husi, într-o stare extrem de gravã, dupã ce a fost bãtutã de cãtre concubinul sãu…cu ciocanul! Cadrele medicale i-au salvat, practic, viata, dar au spus cã nu e prima datã când aceasta ajunge bãtutã mãr la spital. Culmea este cã, de fiecare datã, ea se întoarce la agresor! Ultima datã, bãrbatul i-a rupt maxilarul, fãrã a tine cont cã e gravidã în luna a saptea.

„Pacienta a ajuns într-o stare extrem de gravã. Practic, trupul i-a fost zdrobit cu ciocanul, la nivelul toracelui, în principal. A fost nevoie de o interventie chirurgicalã, care a decurs bine. Sã sperãm cã nu vor apãrea complicatii. Ea este victima unei agresiuni, din câte a spus, concubinul sãu fiind cel care a bãtut-o. Este aproape de necrezut cã un om poate lovi asa pe cineva, fãrã a suporta consecinta faptelor sale. Cu un ciocan a fost lovitã”, a spus doctorul Nelu Tãtaru, cel care i-a acordat îngrijiri tinerei. Cazul acesteia este, de altfel, cunoscut. În ultimii ani, Liliana, 27 de ani, din comuna Duda Epureni, a ajuns de mai multe ori la spitalul din Husi, bãtutã cu cruzime. Ultima datã s-a petrecut în luna iulie, când aceasta, gravidã în sapte luni, a ajuns la spital, cu lovituri pe tot corpul, dar si cu un traumatism maxilo-facial, dupã ce a fost lovitã cu o coadã de topor. Cadrele medicale povestesc faptul cã atunci, desi se afla într-o stare foarte gravã, dupã ce si-a mai revenit, aceasta a fugit din spital, culmea, tot la agresorul gelos! Acum însã, Liliana, sustine cã nu îl mai iartã si îl va da în judecatã, spune ea. „Nu îl mai iert si nu mã mai întorc la el. Mã bate doar când e beat”, a spus Liliana.

În Husi, femeile agresate pot apela la Asociatia „Totul pentru viatã”!

Între timp, bãietelul pe care aceasta l-a nãscut perfect sãnãtos l-a dat la stat, dar spune cã nu stie nici mãcar unde se aflã micutul. „Nu am avut conditii sã îl tin pe copil. Stiu doar cã era bãiat si cã îl chema Ionut. Nu stiu unde l-a dus statul. Nu mai stiu nimic de el”, a recunoscut aceasta. „Sunt foarte multe cazuri de femei agresate, care ajung la noi la spitalul din Husi. În medie, sunt si câte 4 – 5 pe sãptãmânã. Si nu e singurul caz de femeie care se reîntoarce înapoi în casa agresorului. Cazul acesta este, într-adevãr, iesit din comun, deoarece bãtãile încasate sunt de-o cruzime extraordinarã, dar si faptul cã ea se reîntoarce în acelasi loc este de neînteles”, au spus cadrele medicale ale spitalului husean. Trebuie spus cã la nivelul municipiului Husi existã un centru de primire în regim de urgentã, numit „Unitate de primire si combatere a violentei în familie”, coordonat de Asociatia Comunitarã „Totul pentru viatã”. Numãrul de telefon este 0235.481.549. Aici, femeile agresate, însotite de copii, îsi pot gãsi adãpost pentru o perioadã, beneficiind de servicii sociale si de consiliere de specialitate.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.