spot_imgspot_img
5.8 C
Vaslui
20-apr.-2024

Bebelusul muscat de mamã are noroc de bunici

- Advertisement -

NOROC Ioana Maria Popovici, fetita de cinci luni din Murgeni, care se a fost bãtutã în ultimul hal de mama ei când afla la Centrul Maternal din cadrul Complexului de Servicii Comunitare 2 Bârlad, va fi datã pentru crestere bunicilor materni, care si-au manifestat interesul de a o creste. Specialistii DGASPC Vaslui au fãcut toate demersurile pentru ai identifica bunicii fetei, precum si pentru a o decãdea din drepturile pãrintesti pe mama fetitei, Alexandra Popovici, de 20 de ani. Aceasta este dispãrutã din zonã si nimeni nu mai stie de ea nimic. Politistii bârlãdeni i-au deschis un dosar penal în care o cerceteazã pentru bãtaia adminstratã fetitei, care avea atunci doar trei luni, însã concluziile medico – legale din dosar se lasã asteptate. Dacã va fi gãsitã vinovatã, mama bãtãusã riscã închisoarea.

Ioan Maria Popoivici, fetita care a ajuns, pe 5 aprilie, la Spitalul de Neurochirurgie din Iasi, trimisã de cãtre medicii pediatri bârlãdeni, în stare foarte gravã, va pleca din cadrul CPRU-CANE Bârlad, unde este institutionalizatã, cãtre familia ei din Murgeni. Mai precis, micuta va ajunge la bunicii materni, care si-au manifestat dorinta de a o creste. Vã reamintim cã fetita a fost bãtutã de mama ei, Alexandra Popovici, de 20 de ani, care se afla institutionalizatã la Centrul Maternal din cadrul Complexului de Servicii Comunitare 2 Bârlad. Femeia, cunoscutã prostituatã în Italia, venise în luna februarie de acolo, însãrcinatã, dorind sã lase copilul la stat dupã ce îl nãstea. Specialistii DGASPC Bârlad au tot încercat sã o determine sã-si creascã fiica, dar nu au reusit. În ultimã instantã, Alexandra Popovici a decis sã facã nitel pe “nebuna” si a rãnit fetita de numai trei luni, muscând-o si dând-o cu capul de peretii din camera unde stãtea, ca mai apoi sã facã o “scenã” cã cineva i-a bãtut copila.Fetita a fost salvatã de medicii pediatri din Spitalul de Copii Iasi, dar se pare cã va avea sechele toatã viata, riscând sã facã episoade de epilepsie. DGASPC Vaslui a depus plângere la politie împotriva mamei inconstiente, care a fost datã afarã din centrul maternal, iar politistii de la Biroul de Investigatii Criminale Bârlad au demarat cercetãrile. Din ele reiese cã mama bebelusului are serioase probleme psihice, urmând a se stabili si dacã are discernãmânt. “Se fac cercetãri privind comiterea infractiunii de rele tratamente aplicate minorului, dar pânã la concluziile medico – legale nu putem emite o decizie clarã asupra infractiunii comise. Acestea încã nu au sosit, mai asteptãm sã le primim, deoarece încã nu ne putem pronunta privind comiterea infractiunii”, a precizat inspectorul principal Mihaela Straub, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Mama denaturatã va fi decãzutã din drepturile pãrintesti

DGASPC Vaslui a solicitat, sãptãmâna trecutã, Tribunalului Vaslui sã o decadã din drepturile pãrintesti pe Alexandra Popovici. “Chiar eu am înaintat cererea cãtre Tribunalul Vaslui, iar acum întocmim actele necesare pentru ca fetita sã fie preluatã de bunicii materni, care si-au manifestat interesul sã o creascã. Cei doi bunici prezintã garantie moralã cã vor avea grijã de copilã. Cât despre mama ei, Alexandra, nu se mai stie nimic, cred cã a si plecat înapoi de unde a venit, adicã prin Italia”, a precizat psihologul Ionel Brãtianu, seful Centrului pentru Primirea în Regim de Urgentã a Copilului Abuzat, Neglijat si Exploatat (CPRU – CANE) Bârlad. Primãria orasului Murgeni va monitoriza în permanentã, prin Servicul de Asistentã Socialã, situatia micutei Ioana Maria. “Buncii sunt oameni gospodari, cu posibiltãti sã o creascã, atât materiale cât si morale. Sunt bine vãzuti aici la noi si sunt sigur cã nu sunt mândri de “odrasla” lor Alexandra, care i-a fãcut de râs. Noi vom monitoriza permanent situatia micutei”, a precizat Jenicã Panica, primarul orasului Murgeni.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.