spot_img
25.9 C
Vaslui
16-iul.-2024
spot_img

BEC a terminat numărarea voturilor nule din ţară. Băsescu, 1.169 voturi valabile, Geoană, 968

- Advertisement -

Update 10: Membrii BEC au terminat de numărat voturile nule ale secţiilor de votare din ţară. Din voturile declaratei iniţial nule, 1.169 au fost declarate valide pentru Traian Băsescu, iar în 968 în favoarea lui Mircea Geoană. Au mai rămas de numărat sacii cu voturi nule din partea circumscripţiilor din dioaspora, la nivelul căreia s-au înregistrat 863 voturi nule.

Update 9: BEC a numărat, până la ora 17:00, voturile anulate din 44 de circumscripţii electorale, din totalul de 48. Traian Băsescu îşi menţine avansul, cu 1135 voturi valide în favoarea sa, iar în cazul social-democratului Mircea Geoană s-au contorizat 944 voturi valabile. Au mai rămas de numărat sacii cu voturi nule din partea ultimelor şase circumscripţii, printre care şi cele din dioaspora, la nivelul căreia s-au înregistrat 800 voturi nule.

Update 8: Până în acest moment, BEC a numărat voturile anulate din 42 de circumscripţii electorale, din totalul de 48. Traian Băsescu îşi menţine avansul, cu 1118 voturi valide în favoarea sa, iar în cazul social-democratului Mircea Geoană s-au contorizat 929 voturi valabile. Au mai rămas de numărat sacii cu voturi nule din partea ultimelor şase circumscripţii, printre care şi cele din dioaspora, la nivelul căreia s-au înregistrat 800 voturi nule.

Update 7: BEC a finalizat, la ora 15:30, numărătoarea pentru 37 de judeţe. Avansul lui Traian Băsescu se menţine, BEC înregistrând, până la această oră, 1085 de voturi valide pentru Traian Băsescu şi 887 pentru Mircea Geoană. În total, BEC a renumărat peste 110.000 voturi, iar 1972 dintre cele nule au fost declarate valide.

Update 6: La ora 14.30 reprezentanţii BEC au reuşit să numere voturile nule în 37 de judeţe, ultimul pe această listă fiind Timişul. Traian Băsescu şi-a mărit avansul, ajungând acum la 1050 de voturi valide, iar Mircea Geoană, la 868. 1948 voturi considerate nule iniţial sunt acum valide în urma renumărării efectuate de BEC.

Update 5: BEC a finalizat, la ora 14:00, numărătoarea pentru 36 de judeţe. Avansul lui Traian Băsescu se menţine, BEC înregistrând până la această oră 988 de voturi valide pentru Traian Băsescu şi 841 pentru Mircea Geoană. În total, 1829 de voturi din sacii cu voturi nule au fost declarate valide.

Update 4: BEC a finalizat numărătoarea şi pentru voturile din Constanţa, numărul total al judeţelor, de unde s-au renumărat voturile nule, fiind acum de 35. Avansul uşor al lui Traian Băsescu se menţine, BEC înregistrând până la această oră 951 de voturi valide pentru Traian Băsescu şi 822 pentru Mircea Geoană. În total au fost recuperate 1773 de voturi valide.

Update 3:BEC a finalizat, la ora 13.00, numărarea a 100.000 de voturi, din 34 de judeţe. Avansul uşor al lui Traian Băsescu se menţine, BEC înregistrând până la această oră 872 voturi valide pentru Traian Băsescu, în timp ce în cazul lui Mircea Geoană, numărătoarea a relevat 799 de voturi valide, care au fost trecute iniţial la categoria „nule”.

În total, la nivelul celor 34 de judeţe, BEC a găsit, în staţii cu voturi nule, 1661 de voturi valide. Instituţia mai are de renumărat voturile la nivelul a şapte judeţe plus a celor care vor fi trimise din diaspora.

Update 2: La ora 12, BEC a finalizat numărătoare voturilor nule din 33 de judeţe. În total, din cele 95.428 voturi, au fost găsite 845 de voturi valide pentru candidatul Traian Băsescu şi 760 pentru social-democratul Mircea Geoană, susţin surse din cadrul acestei instituţii.

Update 1: 95.326 de voturi nule renumărate venite din 32 de judeţe, 793 de voturi valabile găsite pentru candidatul Traian Băsescu şi 710 pentru social-democratul Mircea Geoană reprezintă bilanţul numărătorii care are loc la această oră la sediul Biroului Electoral Central. Instituţia mai are de primit sacii cu voturi nule din diaspora şi de numărat voturile nule de la restul secţiilor de vot din 9 judeţe.

Biroul Electoral Central numărase până la oreele 11, peste 84.000 de voturi din totalul celor 138.000 de voturi nule înregistrate în turul doi al alegerilor prezidenţiale, susţin surse din cadrul acestei instituţii. Potrivit surselor citate, la nivelul celor 30 de judeţe unde s-a terminat numărătoarea au fost găsite 1429 de voturi valabile care îi oferă un uşor avantaj candidatului Traian Băsescu. Astfel, acestuia i-au fost anulate greşit 754 de voturi, în timp ce în cazul social-democratului Mircea Geoană au fost identificate alte 675 de voturi valabile.

În această dimineaţă, BEC a reluat numărarea voturilor nule la cerinţa BEC, după ce ieri a fost întreruptă datorită oboselii personalului care efectua această operaţiune.

Conform surselor citate, până la această oră a fost finalizată procedura de numărare în cazul altor trei judeţe: Dolj, Cluj şi Iaşi care s-au alăturat celor 27 judeţ terminate în ziua trecută.

BEC încă mai aşteaptă sosirea sacilor cu voturi anulate de la secţiile de vot speciale din diaspora, fiind de aşteptat ca până luni să se pună capăt acestei renumărari, iar rezultatul să fie comunicat Curţii Constituţionale care a decis punerea în practică a acestei proceduri pe fondul contestaţiei PSD care reclamă fraude electorale de amnploare şi solicită anularea rezultatului alegerilor prezidenţiale. (www.antena3.ro)

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

54 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.