8.8 C
Vaslui
04-oct.-2022

Beluga rătăcită pe Sena a murit, în ciuda unei ambițioase operațiuni de salvare

- Advertisement -

Balena beluga blocată pe Sena a fost ridicată din apă, în prima etapă a unei ambițioase operațiuni de salvare la care au participat zeci de oameni, relatează BBC. Beluga a fost însă eutanasiată în timp ce era transportată spre ocean, pentru că starea sa de sănătate s-a înrăutățit.

ACTUALIZARE 12 50. Beluga rătăcită în Sena a fost eutanasiată în timp ce era transportată către oceanul Atlantic. Animalul nu a mai putut să respire, starea sa de sănătate s-a agravat brusc, așa că veterinarii au decis să-l eutanasieze.


Știrea inițială: Balena de patru metri, o specie protejată care trăiește de obicei în apele arctice mult mai reci, a rămas blocată în râu, la nord-vest de Paris, timp de o săptămână.

Peste 10 veterinari așteptau pe o barjă pentru a trata balena, după ce a fost ridicată din apă într-un fel de hamac construit special. Aproximativ 80 de persoane sunt implicate în operațiunea de salvare, inclusiv scafandri și poliție.

Echipa de salvare a avut nevoie de aproape șase ore pentru a ridica din apă balena bolnavă, care cântărește 800 de kilograme, și a o pune pe o barjă. Salvatorii au mutat-o apoi într-un camion frigorific, cu care o vor transporta pe coastă. Ei vor încerca apoi să trateze animalul timp de câteva zile, înainte de a-l elibera în larg…https://www.digi24.ro/stiri/externe/a-inceput-ambitioasa-operatiune-de-salvare-a-balenei-beluga-ratacite-pe-sena-zeci-de-oameni-au-incercat-6-ore-sa-o-scoata-din-apa-2042971

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.