spot_img
spot_imgspot_img
15.6 C
Vaslui
21-mai-2024

Bicarbonatul de sodiu este salvarea grãdinii! (FOTO, VIDEO)

- Advertisement -

REMEDII INEDITE … Bicarbonatul de sodiu este „leacul” absolut pentru legumele din grãdinã! Pur si simplu adãugati-l în apa din stropitoare si udati grãdina! Astfel cã, bicarbonatul de sodiu este mult mai mult decât ingredientul secret al mamelor pentru prãjitura de ciocolatã, ci îngrãsãmântul care produce o recoltã abundentã de rosii pline si suculente. Pentru a cultiva totul frumos, nu cãutati experimente complicate si nici nu cumpãrati mijloace scumpe si pline de chimie. Doar adãugati o jumãtate de litru de bicarbonat de sodiu în mod regulat în plante si vã veti putea bucura de o cantitate abundentã de fructe si legume.

Dacã folositi bicarbonatul de sodiu grãdina devine un loc neprimitor pentru dãunãtori, cum ar fi afidele, melcii, limacsii si chiar iepurii. În plus, bicarbonatul este un repelent natural al bolilor fungice. Însã trebuie sã stii cã nu va face rosiile mai dulci, de acest lucru fiind responsabili nutrientii si lumina soarelui. Sincronizarea si mãsurarea sunt esentiale atunci când este utilizat bicarbonatul de sodiu pentru plantele de rosii. Îl poti aplica pulverizându-l la baza plantelor ori fãcând o solutie. Acesta tine departe sporii de ciuperci, dar si afidele, melcii, iepurii deoarece elibereazã dioxid de carbon atunci când este ingerat, melcii se deshidrateazã, iar iepurii fug, respinsi de mirosul pudrei. Desi sunt afectate si buruienile, stropirea plantelor de rosii cu cantitãti mari de bicarbonat le poate deteriora si pe acestea, dar si apa din cauza infiltrãrii sodiului. Punctul favorabil pentru majoritatea plantelor se aflã între un pH de 6 si 7 iar bicarbonatul poate fi salvator prin mentinerea aciditãtii si alcalinitãtii mediului.

Utilizarea este foarte simplã!

Se adaugã un sfert de canã cu bicarbonat de sodiu la baza plantelor de rosii. Aceastã actiune poate remedia atât dezechilibrele de pH, cât si problemele cu dãunãtorii. Totodatã, spray-ul cu bicarbonat se preparã dintr-o lingurã de pudrã, o linguritã de sãpun de vase delicat, aspirinã pudrã si o linguritã de ulei vegetal amestecate cu circa 4 kg de apã. Aspirina ajutã la imunitatea plantelor, sãpunul descompune uleiurile si ceara de pe frunze pentru a ajuta contactul cu solutia. Plantele infectate se stropesc o datã la 7-10 zile. Bicarbonatul de sodiu va deveni marele tãu ajutor si te va ajuta sã-ti salvezi recolta. Nu trebuie sã faci nimic complicat, pentru cã te poti descurca cu totul cu acest accesoriu unic. Bicarbonatul de sodiu este unul dintre cele mai bune îngrãsãminte, de exemplu, pentru castraveti, rosii sau vinete. Poate nici nu stiai cã doar o jumãtate de litru va fi suficient pentru fiecare plantã si nu vei avea nicio grijã.

Ajutor deosebit de folositor!

Puteti folosi bicarbonat de sodiu în multe feluri si nu înceteazã sã vã surprindã. Este un minunat protector al plantei împotriva dãunãtorilor sau a diferitelor boli. Proprietatea sa mare este cã ajutã la reducerea aciditãtii solului. Cu totii cunoasteti bine bicarbonatul de sodiu, pentru cã este de mare ajutor atunci când coaceti sau când faceti treburile casnice. Îl poti folosi si pentru culturile din grãdinã, pentru care este inofensiv. Flori fructifere, rãsaduri sau flori ornamentale, totul se va descurca mult mai bine cu bicarbonatul de sodiu. Vã vom arãta cum sã utilizati bicarbonatul de sodiu ca îngrãsãmânt pentru castraveti, de exemplu. Cu ajutorul acestei metode, castravetii tãi vor fi frumosi verzi si vor da fructe frumoase si sãnãtoase pentru o lungã perioadã de timp. Pentru aceasta vei avea nevoie de: 2 linguri de bicarbonat de sodiu si 10 litri de apã fierbinte. Amestecã bine sifonul cu apã si lasã-l sã se rãceascã. Apoi turnati 0,5 litri din acest lichid la rãdãcinile fiecãrui copac. În caz de infectare a plantei cu un anumit dãunãtor, este necesar sã se trateze planta cu o solutie de 50 g de sifon, 10 l de apã si 50 g de sãpun lichid de rufe. Frecati frunzele cu aceastã solutie de cel putin trei ori. Poate fi folosit si pentru rosii sau vinete.

Bicarbonatul pentru trandafiri!

Bicarbonatul de sodiu este un minunat stimulator al vietii plantelor, ajutã strugurii cu putregaiul cenusiu, este grozav pentru protejarea agriselor sau a coacãzelor, protejeazã castravetii verzi si chiar are capacitatea de a ucide insectele care atacã varzã. Cu bicarbonat de sodiu, vei avea frumosi sobolani de muscat sau vei scãpa de furnici si melci. Întoarce buruienile, eliminã plantele de mucegai si hrãneste trandafirii. Întotdeauna amestecati doar cu apã si apã si pulverizati frunzele. Incearca-l.

Îngrãsãmânt excelent pentru rosii, ardei si castraveti!

UN PIC DE CHIMIE…Îngrãsãmântul natural si organic preparat în casã poate îmbunãtãti semnificativ sãnãtatea plantelor dumneavoastrã si le poate creste fertilitatea. Acest îngrãsãmânt simplu, dar eficient, favorizeazã cresterea sãnãtoasã a frunzelor si creste inflorescenta, ceea ce duce la fructe de mai bunã calitate. Cum se preparã îngrãsãmântul de casã? Urmati aceste instructiuni simple despre cum sã preparati singur un îngrãsãmânt eficient pentru plantele dumneavoastrã: 500 ml apã rece, o lingurã de bicarbonat de sodiu, o lingurã de drojdie uscatã, 10 litri de apã pentru dilutie. Iatã cum se procedeazã: Se pregãteste aluatul acrisor prin turnarea de apã rece într-un borcan de sticlã. Adãugati o lingurã de bicarbonat de sodiu si drojdie uscatã. Se amestecã bine continutul borcanului. Acest lucru va elibera vitaminele, mineralele si alte substante nutritive benefice pentru plantele dvs. din aluatul acrisor. Adãugarea de drojdie în sol creste continutul de azot si fosfor, ceea ce contribuie la o mai bunã înflorire si mai multe fructe. Bicarbonatul de sodiu ajutã, de asemenea, la combaterea bolilor de rãdãcini si a ciupercilor si favorizeazã dulceata legumelor. Se dilueazã amestecul preparat în 10 litri de apã înainte de utilizare. Aplicati solutia pe rosii, ardei si castraveti de 2 sau 3 ori pe lunã. Acest îngrãsãmânt nu numai cã favorizeazã cresterea si fertilitatea, dar creste si imunitatea plantelor si rezistenta la conditii nefavorabile, cum ar fi seceta si frigul.

„Prin utilizarea acestui îngrãsãmânt natural, vã puteti astepta la plante mai sãnãtoase si la o recoltã mai bogatã. Aceastã solutie simplã este o modalitate excelentã de a stimula în mod natural sãnãtatea grãdinii dumneavoastrã. Mult noroc si asteptati cu nerãbdare fructe generoase!”, ne-a spus Eva, care are în online un site cu sfaturi utile despre gãtit, grãdinãrit si casã.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

  1. O fi, am folosit „bicarbonat cu apă si detergent de vase, bicarbonat cu macerat de usturoi si săpun lichid, macerat de ardei iute cu detergent de vase si apa …….”, afidele sunt tot ca la ele acasă …….., urmează o solutie cumpărată ….

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.