spot_img
21.8 C
Vaslui
15-iun.-2024
spot_img

Bichinet a plãtit “nemteste”, la petrecerea PNL!

- Advertisement -

La finalul sãptãmânii trecute, liderii Partidului National Liberal s-au adunat la restaurantul McMoni’s din Capitalã pentru a sãrbãtori împreunã cu Klaus Iohannis victoria acestuia în alegerile prezidentiale. “Este o întâlnire la final de campanie, cum este normal si firesc si sã facem planuri de viitor, neoficiale bineînteles. A fost o atmosferã mult mai entuziastã, acum lucrurile sunt mult mai asezate”, a spus Ludovic Orban, vicepresedintele PNL. Prezent la sedintã, liberalul Corneliu Bichinet, a spus cã succesul din judetul Vaslui a campaniei dusã de PNL se datoreazã si cãrtilor sale postale, care au avut înscris mesajul: “Cine tine la judet! Iohannis si Bichinet”. “Noi o sã ne achitãm toatã consumatia. Presedintele ales nu-i un om asa de bogat încât sã facã cinste la câteva sute de oameni”, a mai adãugat Bichinet, la petrecerea liberalilor.

Vicepresedintele CJ Vaslui, Corneliu Bichinet, a dat asigurãri cã liberalii nu-l vor pune pe presedintele ales sã facã cinste. “Vom sãrbãtori frumos, sufleteste, româneste si vom plãti nemteste. Noi o sã ne achitãm toatã consumatia. Presedintele ales nu-i un om asa de bogat încât sã facã cinste la câteva sute de oameni. Nu se vor consuma nici sarmale, nici caltabosi, cã-i post. Vom mânca ceva simbolic”, a declarat Bichinet. Acesta s-a mândrit cã Iohannis a obtinut voturile în judetul Vaslui si datoritã unei inventii de-a sa, cãrtile postale cu chipurile lor pe care scria “Cine tine la judet? Iohannis si Bichinet!”.

Bichinet s-a tinut de cuvânt si i-a fãcut campanie lui Iohannis

Încã din august, Corneliu Bichinet a anuntat cã se va ocupa de campania prezidentialã a lui Iohannis. “Mã voi ocupa de campanie pe tot judetul Vaslui. Am fost în câteva comune, în care primarii sunt fie de la PNL, fie de la alte partide. La Bogdãnita, unde m-am întâlnit cu sute de oameni, la Ivesti, unde de asemenea a fost o actiune culturalã de exceptie. Apropo de Ivesti, am rãmas putin derutat pentru cã, desi este primar liberal acolo, în timpul actiunii am vãzut în jurul sãu numai oameni ca dl. Dumitru Buzatu, prefectul Puicã, senatoarea Gabriela Cretu, deputatul Adrian Solomon, plus încã vreo 15 pesedisti fruntasi. Eu eram singurul liberal de la judet, a trebuit sã fac fatã. Am constatat încã o datã cât e de bine sã fii singur din propriul partid, în timp ce colegii din tabãra ta sunt ocupati cu piscinele si Holograf. Aceeasi situatie am întâlnit-o si la Pochidia, unde de asemenea este primar liberal, iar tot PSD-ul era în floare, asta înseamnã cã ei îsi fac campanie, nu glumã, iar mandea singurel. într-un târziu, am avut iluminarea sã-i zãresc si pe Feraru, pe doctorul Dorobantu, primarul de la Bogdãnesti, pe Boros. Uite cum se strâng apele… Oricum, voi avea un slogan de campanie care sunã cam asa: “Cine tine la judet? Iohannis si Bichinet!”. Vom vedea ce va fi”, spunea, atunci, Bichinet. În toamnã, mai toti primarii care erau ai PNL au plecat la PSD, semn cã Bichinet a anticipat bine ce urma sã se petreacã la Vaslui. Tot el este cel care a simtit, în ziua alegerilor, succesul lui Iohannis. “Pe tarã, Iohannis, care va fi câstigãtorul, va cumula 52,3%, ar pe judetul Vaslui 41%. Am fost în 13 comune, acum sunt la Buda Osesti si nu am observat evenimente deosebite. La Negresti totusi, ar fi ceva probleme. Conform unui obicei mai vechi, conducerea orasului foloseste pe cei de la 416 si îi aduce cu masinile la vot, influentându-i”, a declarat Bichinet, cu câteva ore înainte de anuntarea oficialã a primelor exit-poll-uri.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.