spot_imgspot_img
6 C
Vaslui
23-apr.-2024

Bichinet, despre rectificarea lui Ponta: “Buzatu are o relatie bunã cu ministrul Dragnea”

- Advertisement -

EXPLICATII Cea mai mare rectificare a Guvernului, din urmã cu câteva zile, a stârnit multe patimi politice. Cu tot cu banii de la drumuri, Vasluiul a primit 14 milioane lei, una din cele mai mari sume din tarã. În timp ce primarii vasluieni, în marea lor majoritate membri PSD, bombãnesc pe la colturi despre sumele primite, la Consiliul Judetean domneste o stare de multumire.

“S-au fãcut multe demersuri pentru ca acesti bani sã ajungã în acest judet, Vasluiul a primit mai multi bani fatã de alte judete. Asta se datoreazã faptului cã am trimis, de la CJ si primãrii, toate documentele la timp. Dl. Buzatu, presedintele Consiliului Judetean, a fãcut foarte multe drumuri la Bucuresti, cum nu a fãcut în viata lui. A beneficiat, trebuie sã recunoastem, de relatia foarte bunã cu ministrul Liviu Dragnea, care s-a dovedit foarte corect fatã de judetul Vaslui”, a spus Bichinet. Sunt doar sase judete în tarã care au primit sume comparabile cu Vasluiul, mai spune Bichinet, referindu-se la banii care s-au alocat judetului în 2014. Mari sume au primit primãriile si în urma calamitãtilor din mai-iunie, asta si datoritã faptului cã documentatiile întocmite de comune ca Ivãnesti, Hoceni, Dragomiresti sau Zãpodeni au fost întocmite corect si la timp. “S-au trimis bani si la Directia Generalã de Asistentã Socialã si Protectia Copilului, la ultima rectificare, în jur de 2 milioane lei, desi au un deficit de 6 milioane, dar oamenii de acolo au strâns surubul cât au putut de mult. Cu cele douã milioane, vor mai functiona o lunã si jumãtate. Pot sã mentionez de faptul cã am primit bani pe proiectele de anvergurã ale Consiliului Judetean, pe Spitalul Judetean de Urgentã, la proiectele de apã-canal sau programul integrat pentru managementul deseurilor. Fãrã aportul Guvernului, nu ne-am fi descurcat în 2014”, a mai precizat Corneliu Bichinet.

Banii primiti de la Guvern nu au coloraturã politicã, mai crede vicepresedintele Bichinet

Bichinet a cerut primarilor din judet sã cheltuiascã banii cu responsabilitate si seriozitate, spunând cã banii primiti de la Guvern nu sunt legati de coloratura politicã. De exemplu, banii de la drumuri vor trebui folositi pentru pietruirea drumurilor, nu pentru altceva. “Nu voi accepta ca un primar sã punã gazon sintetic în fata primãriei sau sã facã alte cheltuieli inutile, dacã banii sunt pentru drumurile din comuna lui. Fiecare primãrie din judetul Vaslui a primit câte 500 milioane lei vechi si trebuie sã facã drumuri mai bune pentru localitatea lui”, a mai completat vicepresedintele CJ Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.