spot_imgspot_img
6 C
Vaslui
23-apr.-2024

Bichinet si cooperativa din PNL!

- Advertisement -

Corneliu Bichinet si Nelu Tãtaru, doi liberali de frunte de la Vaslui, au mari emotii, azi, în cea de-a doua zi a Congresului PNL. Cei doi se vor înfrunta cu colegi din toatã tara pentru cele 31 de posturi de vicepresedinte, în timp ce Iohannis si Ghise se vor lupta pentru postul de presedinte. În timp ce cãrtile par a fi fãcute în favoarea primarului Sibiului, la vicepresedinti s-au fãcut tot felul de tabere si gãsti, formate din organizatii liberale din diverse regiuni ale tãrii. Bichinet a sesizat cã sunt cãrtile fãcute pentru unele posturi de vicepresedinti, asa cã, în plenul Delegatiei Permanente a PNL, s-a ridicat si a spus cãtre Iohannis: “Domnule Iohannis, vã prezint lista cu cei 31 de vicepresedinti care vor fi alesi mâine. Dacã tot se vorbeste de cooperative pe aici, vã spun cã am luat lista de la cooperativã, nu de la magazin”.

S-au fãcut tot felul de calcule, ieri, în prima zi a Congresului PNL. Judetul Vaslui este reprezentat de 30 de delegati, începând cu presedintele organizatiei, deputatul Florin Ciurariu, de primari din mai multe comune, Simona Polak, presedintele organizatiei municipale, Corneliu Bichinet, vicepresedintele CJ Vaslui. Nu lipsesc cei doi parlamentari, deputatul Dan Bordeianu si senatorul Nelu Tãtaru. În total, în jur de 1.000 de delegati PNL discutã, se ceartã si se înfruntã pentru principalele functii din partid, într-un moment greu pentru dreapta româneascã, când se pune problema fuziunii cu PDL si crearea unui puternic partid de dreapta. Liberalii vasluieni prezenti la Congres spun cã prima zi a decurs fãrã probleme deosebite, fiind aprobate secretariatul Congresului, statutul PNL, dar si alte tehnice. Pe holuri, cum era de asteptat, s-au vehiculat tot felul de variante despre cine va fi vicepresedinte, curentul general fiind acela cã presedinte trebuie sã iasã Klaus Iohannis. Discutiile si taberele formate l-au scos din sãrite pe liberalul Corneliu Bichinet, care a avut un discurs care a stârnit hohote în plenul Delegatiei Permanente. “Domnule Iohannis, pentru dumneavoastrã va fi o zi mare (ziua de sâmbãtã, a doua zi a Congresului, când se aleg presedintele si vicepresedintii, n.r.), dar si pentru noi. Pentru a vã ajuta în desfãsurarea lucrãrilor Congresului, vã prezint lista cu cei 31 de vicepresedinti care vor câstiga alegerile. Se tot vorbeste pe aici de majoritãti, de tot felul de cooperative. De asta vã spun cã lista cu cei 31 de vicepresedinti nu am cumpãrat-o de la cooperativã, am luat-o direct de la magazin”, a spus Bichinet. Liberalul vasluian a anuntat cã, sâmbãtã, va avea un discurs memorabil la alegerea presedintelui PNL, însã nu stie dacã va câstiga. Nici senatorul Nelu Tãtaru nu stie dacã va prinde un post de vicepresedinte, însã se spune cã “noaptea este un sfetnic bun”…

Liberalii nu renuntã la numele istoric!

La initiativa presedintelui de onoare al liberalilor, Mircea-Ionescu Quintus, Comisia de statut a PNL a aprobat vineri amendamentul potrivit cãruia în statut se stipuleazã cã denumirea, identitatea, traditia istoricã si unitatea sunt valori imuabile ale partidului. “Întreaga denumire, identitatea, traditia istoricã si unitatea sunt valori imuabile ale PNL”, prevede amendamentul adoptat la articolul 74 din statutul PNL. Statutul PNL urmeazã sã fie adoptat de Congresul extraordinar al liberalilor care va avea loc vineri, dupã sedinta Biroului Politic National si Delegatia Permanentã a PNL. Noul statut al liberalilor mai prevede cã cei 31 de vicepresedinti ai PNL vor fi alesi uninominal în congresul partidului, urmând ca atributiile acestora sã fie propuse ulterior în Biroul Politic National si aprobate de Delegatia Permanentã. De asemenea, noul statut stipuleazã cã secretarul general al partidului va fi propus de presedintele PNL si validat de Biroul Politic National, în care membri de drept vor fi liderii de filiale ai partidului, liderii si viceliderii grupurilor parlamentare, primarii de municipii resedintã de judet si presedintii de consilii judetene si liderul delegatiei de europarlamentari PNL. Pe acest fond, Cãlin Popescu Tãriceanu a adresat o scrisoare liberalilor de pe margine, fiindcã nu a putut sã participe la Congres, anuntând între altele cã va candida la prezidentiale. Nu se stie din partea cui, fiindcã e greu de presupus cã va forma acel nou partid liberal. Cert e cã voturile obtinute de el vor fragmenta voturile pentru candidatul liberal, spun surse liberale, si vor aduce “un real serviciu candidatului PSD”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.