spot_img
spot_imgspot_img
24.9 C
Vaslui
25-mai-2024

Bichinet vrea sa fie prefect!

- Advertisement -

A pus ochii pe scaunul lui Szekely

GLUMET Declaratia, deloc socantã, a lui Corneliu Bichinet, vicepresedintele CJ Vaslui a animat întreaga atmosferã a Sesiunii Stiintifice “Acta Moldaviae Meridionalis”. Publicul a gustat “cu poftã” din umorul fin de care dã dovadã Corneliu Bichinet, drept pentru care l-a si aplaudat…

Sfârsit de sãptãmânã cultural la Vaslui! În perioada 19-20 noiembrie 2010 a avut loc cea de-a XXXIII-a editie a sesiunii nationale de comunicãri stiintifice: “Acta Moldaviae Meridionalis”. Timp de douã zile, oameni de stiintã din toatã tarã, profesori universitari, muzeografi si arheologi au prezentat în fata unui auditoriu avizat, lucrãrile stiintifice pregãtite special pentru acestã sesiune. Pentru autoritãtile prezente la deschiderea Sesiunii Stiintifice acesta a fost un nou prilej de a face câteva “trimiteri acide” colegilor de pe sena politicã. “Este o bucurie pentru mine pentru cã am privilegiul de a sta la masã cu oameni care reprezintã foarte mult într-o Românie derutatã. Dragi elevi, aveti si voi privilegiul nu de a-l asculta pe Corneliu Bichinet de la Consiliul Judetean , ci pe oameni care se ocupã cu istoria nationalã. Atunci când rãbdarea voastrã va fi pusã la încercare, unul câte unul veti iesi tiptil si în ordine. N-am invitat la Consiliul Judetean nici pe Gutã, nici pe Minune, numai oameni de marcã. Din punctul meu de vedere, actiunea de azi este cea mai importantã din acest an pentru noi de la CJ, noi care facem drumuri si poduri. Din partea Prefecturii nu participã nimeni, asa cã lucrãrile se vor desfãsura asa cum se cuvine. În urmã cu 35 de ani eram student la Iasi si am avut norocul de a lucra cu domnul academician Buzatu care m-a format si am ajuns senator al României. Când o sã fiu mai bãtrân si mai obosit, probabil, o sã fiu prefect !” , a declarat Corneliu Bichinet, vicepresedintele CJ Vaslui.

“Este un efort stiintific al colegilor din Muzeul Judetean “ Stefan cel Mare”

Aceastã manifestare cultural-stiintificã de traditie a Muzeului Judetean a fost dedicatã împlinirii a 35 de ani de la deschiderea Expozitiei de bazã si a celei de cercetare arheologicã a institutiei, a 535 ani de la victoria lui Stefan cel Mare de la Podul Înalt împotriva turcilor, a 410 ani de la prima unire politicã a tuturor românilor sub conducerea lui Mihai Viteazul, a 190 de ani de la nasterea lui Alexandru Ioan Cuza, a 160 de ani de la nasterea poetului national Mihai Eminescu si, nu în ultimul rând, Zilei Nationale a României. “Specialistii institutiei Muzeului Judetean Vaslui au avut acest har sau dar, si posibilitatea sã nu facem nicio întrerupere a manifestãrii Acta Moldaviae Meridionalis , care este si genericul anuarului muzeului vasluian. Este un efort stiintific al colegilor din Muzeul Judetean “ Stefan cel Mare”, al colaboratorilor acestei institutii sI prietenilor din învãtãmântul universitar, academic, care de regulã participã cu bunãvointã si respect la manifestãrile pe care noi le organizãm de atâtia ani”, a precizat Ioan Mancas, directorul Muzeului Judetean “Stefan cel Mare” Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

12 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.