spot_img
21.8 C
Vaslui
15-iun.-2024
spot_img

Bichinet vrea sã scuture nucul PNL-ului

- Advertisement -

“Când scuturi un nuc, prima datã cad nucile seci, iar, pentru cele pietroase, trebuie sã urci în vârf”, spune Corneliu Bichinet, vicepresedintele liberal al Consiliului Judeetean, cu referire la primarii partidului “furati” în ultima perioadã de PSD.

Ca politician cu experientã, Corneliu Bichinet tine sã îl felicite pe colegul din fruntea CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, presedintele Organizatiei Judetene a PSD Vaslui, care “n-a fãcut eforturi mari ca sã-si sporeascã numãrul de primari”. Liberalul de la CJ gãseste mai degrabã vinovãtii în propriul partid, decât la pesedistii vasluieni, care, cu calea deschisã cãtre achizitionarea de primari prin ordonanta guvernului Ponta, nu aveau decât sã încerce sã-i ademeneascã. …Si au reusit! Acum PNL Vaslui îsi numãrã primarii din judet pe degete… degetele de la o mânã!

“Unii s-au oferit derutati sau scârbiti de oscilatiile si pendulãrile din PNL. Altii, neîntelegându-se cu anumiti lideri…Nu stiu cum se simt Florin Ciurariu sau Dan Marian (copresedintii ACL – n.r.), în aceastã perioadã, probabil nu prea confortabil, eu m-as resimti”, spune Bichinet.

Înainte de toate, o oarecare problemã de logicã: “Eu nu pot sã realizez cum, la o singurã masã la care încap 50 de persoane deodatã, pot sã se îngrãmãdeascã 70 deodatã si sã fie multumiti cu totii. Eu cred cã multi vor sta pe jumãtate de bucã si se vor uita în sus gândindu-se, ca tot românul <<impartial>>: ce am avut si ce am pierdut?!”, mai spune Bichinet, ca un avertisment pentru primarii “naivi” care cred cã în schimbul sustinerii PSD în alegeri se vor umple de bani.

“Primarii cred cã oamenii din satele lor tropãiesc ca turmele cum pleacã ei dintr-un partid în alt partid, la fiecare tip de alegeri”, puncteazã si mai clar vicepresedintele CJ Vaslui, care adaugã: “Cei care vor avea de primit bani vor primi, cei care nu vor avea bani de primit nu vor primi!”.

Vicele de la CJ si “simplu membru” al PNL Vaslui, dar care se poate lãuda cu perspectivã destul de largã asupra a ceea ce a mai rãmas din PNL si a mersului administratiei locale poate spune: “Este o chestie de orientare. În 2015, din cauza cheltuielilor uriase din aceastã toamnã, o sã fie o restrictie în alocarea de fonduri”.

Nici de Crãciun, si nici de Anul Nou primarii nu se vor alege cu nimic, ci abia Boboteaza va fi relevantã. “De abia atunci vom vedea cine e mai câstigat: cei care au plecat, sau cei care au rãmas”, spune liberalul din fruntea CJ.

“Eu, împreunã cu altii, o sã reconstruim filiala PNL din temelii. Pentru cã în toate comunitãtile existã întotdeauna forte de rezervã. Nu obisnuiesc sã mã lamentez sau sã-i vorbesc de rãu pe cei cu care am colaborat, însã în PNL Vaslui, ca si în PNL central, era necesar un cutremur”, este concluzia lui Bichinet. (Andrei POPESCU)

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.