23.2 C
Vaslui
05-iul.-2022

Biden l-a amenințat pe Putin cu sancțiuni dure în cazul unei ofensive în Ucraina. Ce a cerut liderul de la Kremlin

Cei doi președinți au vorbit mai bine de două ore, prin videoconferință, marți seară, într-un moment de maximă tensiune generată de mobilizarea trupelor rusești la granița ucraineană. Nu au ajuns la o înțelegere. În vreme ce Biden l-a avertizat pe Putin cu sancțiuni și l-a îndemnat să de-escaladeze situația, acesta din urmă a cerut garanții ferme că Ucraina nu va adera la NATO, arată comunicatele transmise de Casa Albă și de Kremlin după discuție.

O videoconferință Joe Biden-Vladimir Putin organizată marți seară, pe fondul tensiunilor de la granița ucraineană, s-a încheiat după ceva mai bine de două ore, așa cum era de așteptat: fără o concluzie clară, dar cu o serie de avertismente dure adresate de liderul american omologului său rus și cu revendicările acestuia din urmă pentru Occident.

Potrivit Casei Albe, „Biden a arătat adânca îngrijorare a SUA și a aliaților europeni cu privire la mobilizarea rusească de forțe din jurul Ucrainei și a transmis clar că SUA și aliații săi vor răspunde cu măsuri economice dure și de altă natură, în cazul unei escaladări militare”.

În același timp, liderul de la Casa Albă a reiterat sprijinul pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei și a cerut de-escaladarea și reîntoarcerea la diplomație.

Citeşte întreaga ştire: Biden l-a amenințat pe Putin cu sancțiuni dure în cazul unei ofensive în Ucraina. Ce a cerut liderul de la Kremlin

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here