spot_imgspot_img
spot_img
8.8 C
Vaslui
03-dec.-2023

Biden prelungește embargoul asupra Cubei pentru încă un an

- Advertisement -

Președintele american Joe Biden a decis pentru încă un an – până la 14 septembrie 2023 – să extindă restricțiile comerciale care se aplică pentru Cuba, conform serviciul de presă al Casei Albe.

Am decis că este în interesul național al Statelor Unite să prelungească aceste măsuri împotriva Cubei pentru un an”, se arată în document. Prin aceeași decizie, Biden și-a extins puterile, care îi dau mână liberă în ceea ce privește aplicarea acestui embargo și eliberarea autorizațiilor pentru tranzacții individuale.

Aceasta este o lege care a intrat în vigoare în 1917 și care permite restricționarea comerțului cu țări care, în opinia Washingtonului, sunt ostile Statelor Unite.

Statele Unite au rupt legăturile diplomatice cu Cuba în 1961, ca răspuns la naționalizarea proprietăților americane de pe insulă, după care au anunțat introducerea unui embargo comercial și economic. În decembrie 2014, președintele de atunci al SUA, Barack Obama, a recunoscut că politica anterioară a Washingtonului în Havana nu funcționa și a anunțat începutul unei mișcări către normalizarea legăturilor bilaterale și relaxarea sancțiunilor. În 2015, administrația Obama a anunțat eliminarea Cubei de pe lista SUA a statelor sponsori ai terorismului…https://adevarul.ro/stiri-externe/in-lume/biden-prelungeste-embargoul-asupra-cubei-pentru-2202367.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.