«Big Brother» la Negrești, proiect controversat: “De unii apreciat mai mult, de alții mai puțin”

INVESTIȚIE… Primarul Negreștiului a anunțat că proiectul privind monitorizarea video a orașului a fost finalizat mai devreme de termenul preconizat – sfârșitul lunii martie. 45 de camere video au fost montate în zone cheie, precum cele din preajma parcurilor, a școlilor, a stațiilor de de autobuz, imaginile fiind înregistrate și monitorizate permanent 24 ore/zi. Centrul de vizualizare și înregistrare se află în cadrul Primăriei Negrești, este dotat cu monitoare, calculator, DVR și HDD cu capacitate stocare 6 TB și este urmărit de către Poliția Locală. Valoarea proiectului este de aproximativ 80.000 lei fără TVA.

Proiectul „Reabilitare și extinderea sistemului de monitorizare video stradal” a fost finalizat cu aproximativ o lună înainte de estimarea inițială și începe să-și arate deja utilitatea. “De unii apreciat mai mult, de alții mai puțin, acest proiect funcționează foarte bine, înregistrează imaginile din zeci de puncte cheie din oraș la o calitate superioară și a început deja să-și arate utilitatea.La intrările în oraș sunt montate camere fixe capabile să înregistreze numerele mașinilor care intră sau ies. În preajma școlilor, a parcurilor, a stațiilor de autobuz, a spitalului, etc., se poate face o monitorizare atentă.De menționat că, pe site-ul primăriei este pus în dezbatere publică un proiect de hotărâre privind aprobarea Planului de măsuri pentru combaterea unor fapte care afectează climatul social, stabilirea obligațiilor și responsabilităților privind gospodărirea orașului Negrești, care după aprobare va contribui la un climat social mai sigur în orășelul nostru.Mă bucur că într-un timp relativ scurt am reușit să deblochez, să găsesc finanțare și să implementez acest proiect inițiat anterior și aș dori pe această cale să mulțumesc colegilor din compartimentul investiții, în special colegului Ionuț Scurtu pentru implicare”, a transmis primarul orașului Negrești, Petru Cristinel Rusu.
1 COMENTARIU

  1. Daaaa…asta era marea prioritate a Negrestiului….daaa…ca tot s-a rezolvat problema apei potabile si a spitalului orasenesc…daaa…
    La cat e de sarac orasul, nici gaini de furat numai sunt. Stai sa vezi ca guvernul PNL actual nici macar porci in gospodarie nu va mai permite de crescut. Asadar, ce mai ramane de furat?
    Prin urmare, la o asa mare rata a infractionalitatii, cum e in Negresti, sisteme complexe de supraveghere mai trebuiau!
    Tichie cu margaritar!
    Ar fi interesant de ce primarul insista atat de mult pe aceasta investitie? Oare cine este in spatele afacerii? Oare cine, oare cine…;)

LĂSAȚI UN MESAJ