spot_imgspot_img
7.9 C
Vaslui
27-feb.-2024

Bilant: 85% din elevii calificati la olimpiadele disciplinelor reale frecventeazã cursurile Centrului Judetean de Excelentã Vaslui

- Advertisement -

REZULTATE… Centrul Judetean de Excelentã Vaslui continuã prezentarea bilantului calificãrilor la etapa nationalã a olimpiadelor si concursurilor scolare ale Ministerului Educatiei. Potrivit directoarei Gabriela Plãcintã, mai bine de trei sferturi din elevii vasluieni care s-au calificat la etapele nationale ale disciplinelor reale frecventeazã cursurile centrului. „La disciplinele din spectrul real, s-a înregistrat un progres mai mult decât semnificativ, elevii si profesorii Centrului Judetean de Excelentã Vaslui reusind sã însumeze 85% din numãrul calificãrilor la etapele nationale ale disciplinelor reale. În aceastã perioadã are loc pregãtirea intensivã în cadrul Centrului Judetean de Excelentã Vaslui a tuturor reprezentantilor judetului Vaslui la fazele nationale ale olimpiadelor scolare – elevi ai CEX Vaslui în 2022-2023. Desigur, tinta este un numãr de premii superior anilor precedenti si selectii în echipajele pentru etapele internationale, iar acordurile încheiate cu facultãtile din cadrul Universitãtii „Al. I Cuza” Iasi permit acum diversificarea pregãtirii, un plus însemnat de calitate, îmbunãtãtirea viziunii fenomenologice si ridicarea stachetei personale întru autodepãsire”, a transmis directoarea Centrului Judetean de Exelentã, prof. Gabriela Plãcintã.

Matematica va fi reprezentatã de nouã elevi ai Centrului Judetean de Excelentã Vaslui dupã cum urmeazã: Cornea Matei (clasa a V-a) de la Scoala Gimnazialã „Mihail Sadoveanu”, Husi, coordonati de prof. Mihãilã Giorgian si prof. Baltag Adeluta, Tãtaru Theodor, Bârlãdeanu Maria (clasa a VI-a) si Munteanu Yannis (clasa a VII-a) de la Colegiul National „Cuza Vodã”, Husi, coordonati de prof Talasman Adrian si, respectiv, prof. Baltag Adeluta si prof. Mihãilã Giorgian, Pascaru Mihnea, Mandrea Bogdan (clasa a VIII-a) de la Scoala Gimnazialã „Elena Cuza”, Vaslui, Sandu Mihnea (clasa a VIII-a) de la Liceul Teoretic „Mihail Kogãlniceanu” coordonati de prof. Balan Doru si prof. Flueras Gheorghe, Cojocea Fabio-Mihai (clasa a X-a) de la Liceul Tehnologic „Nicolae Iorga”, Negresti, coordonat de prof. Cotae Iuliana si Gheorghies Petrut Rares de la Liceul Teoretic „Mihail Kogãlniceanu”, Vaslui, elev în clasa a XII-a, îndrumat de prof. Flueras Gheorghe. Informatica va fi reprezentatã de 13 elevi ai Centrului Judetean de Excelentã Vaslui, din care 10 sunt coordonati de prof. Pracsiu Dan: Apoputoaie Vlad Cristian (clasa a IX-a), Puicã Andrei (clasa a X-a) de la Liceul Teoretic Emil Racovitã Vaslui, Lepsa Iulian-Dumitru, Rotariu Bianca-Maria (clasa a X-a) de la Liceul Teoretic „Mihail Kogãlniceanu” Vaslui, Tãnãsucã George Alexandru si Palcu stefan (clasa a XI-a), Maftei Sebastian Daniel (clasa a XII-a) de la Liceul Teoretic Emil Racovitã, Vaslui. Pâslaru Vlad Rares si Nechita Roberta Gabriela (clasa XII-a) de la Liceul Teoretic Emil Racovitã Vaslui au fost coordonati de prof. Pracsiu Dan împreuna cu prof. Silviu Gãnceanu si Cãtãlin Ciocan. La faza nationalã vor merge si elevii Cârnu Emilian (clasa a VII-a) de la Colegiul National „Gheorghe Rosca Codreanu” Bârlad, Radu Dimitrie Octavian (clasa a XI-a) de la Liceul Teoretic „Mihail Kogãlniceanu” Vaslui, îndrumati de prof. Nicu Vlad-Laurentiu, dar si Rimboi Eusebiu (clasa a XII-a) de la Colegiul National „Gheorghe Rosca Codreanu” îndrumati de prof. Vlad Giurcanu.

Douã eleve de la Centrul de excelentã, calificate la Olimpiada Stiintele Pãmântului

La fizicã s-au calificat 13 elevi aflati cu directa îndrumare a sapte cadre didactice: de la Husi, cinci elevi ai Colegiul National „Cuza Vodã” îndrumati de prof. Popa Cristinel – Roca Ianis (clasa a VI), Polei David, Motea Stefan (Clasa a VII-a), Ursan Radu Matei (clasa a IX-a) si Vieru Codrin (clasa a X-a), de la Bârlad, trei elevi ai Colegiului National „Gh. Rosca Codreanu” sub îndrumarea prof. Anghelutã Ecaterina-Aurica si prof. Anghelutã Cãtãlin Daniel – Cârnu Emilian (clasa a VII-a), Mihãilã David Gabriel, Gagiu Daniel (clasa a VIII-a), iar de la Vaslui patru elevi ai Liceului Teoretic „Mihail Kogãlniceanu” sub îndrumarea prof. Cruceanu Dyana si prof. Bãdãrãu Elena – Sandu Mihnea Stefan (clasa a VIII-a) si prof. Ignat Cãtãlin si prof. Munteanu Gelu – Cretu Eric-Andrei (clasa a X-a), Novac Iustina-Aurelia (clasa a XI-a), Gheorghies Petrut -Rares (clasa a XII-a). La Stiintele Pãmântului, faza nationalã, vor merge doi elevi ai Centrului Judetean de Excelentã de la Bârlad: Cotaie Mara-Elena (clasa a XII-a) si Cruceanu Bianca- Elena (clasa a X-a) care învatã la Colegiul National „Gheorghe Rosca Codreanu” fiind îndrumati de prof. Anghelutã Ecaterina-Aurica si prof. Anghelutã Cãtãlin Daniel. Cinci elevi ai Centrului Judetean de Excelentã Vaslui vor participa la etapa nationalã a olimpiadei de biologie, patru din Vaslui – Liceul Teoretic” Mihail Kogãlniceanu” – Spânache Stefania Eliza (clasa a IX-a), Bortun Alexia Gabriela (clasa a IX-a), Parfene Andra Stefania, Schiopu Cosmina Andreea (clasa a X-a) sub îndrumarea prof. Romascu Gianina, dar si un elev de la Colegiul National „Cuza Vodã” Husi – Solomon Lãcrãmioara Mihaela (clasa a X-a) sub îndrumarea prof. Atasiei Maricica. Trei elevi ai Centrului Judetean de Excelentã Vaslui vor participa la Olimpiada Nationalã de Chimie, doi din Vaslui si unul din Husi, dupã cum urmeazã: Toma Gabriel Teodor (clasa a XI-a) Liceul Teoretic „Mihail Kogãlniceanu”, îndrumãtor Drãgoi Nicoleta, Iacob Loredana -Maria (clasa a XI-a) îndrumãtor prof. Badea Ionela, Marta Teona Bianca (clasa a XI-a), îndrumãtor prof. Adumitroaei Diana, ambele de la Colegiul National „Cuza Vodã”.

Locuri suplimentare la limbi moderne pentru elevii Centrului Judetean de Excelentã Vaslui

În urma realocãrii la nivel de tarã a locurilor rãmase libere prin regulament si datoritã rezultatelor foarte bune obtinute, elevii Centrului Judetean de Excelentã Vaslui au obtinut locuri suplimentare la limba francezã, limba italianã, limba spaniolã si limba rusã: Puscasu Stefan-Ionut, elev în clasa a VIII – a la Scoala Gimnazialã „Mihai Eminescu” Vaslui, calificat la categoria clasa a VIII -a normal, pe loc suplimentar, a reusit sã obtinã la etapa judeteanã premiul I cu 96,50 puncte. Elevul studiazã limba francezã si la Centrul Judetean de Excelentã, cu profesor Camelia-Ecaterina Badea; Tãnase Elena-Alexandra, elevã în clasa a IX – a la Liceul Teoretic „Emil Racovitã” Vaslui, calificatã la categoria clasa a IX -a intensiv/bilingv, pe loc suplimentar, a reusit sã obtinã la etapa judeteanã premiul al III -lea cu 85 puncte. Eleva studiazã limba francezã la Centrul Judetean de Excelentã cu profesor îndrumãtor Alexandru Mîtã; Sârghe Ioana-Claudia, elevã în clasa a X – a la Liceul Teoretic „Emil Racovitã” Vaslui, calificatã la categoria clasa a X-a normal, pe loc suplimentar, a reusit sã obtinã la etapa judeteanã premiul al III – lea cu 85 puncte. Eleva studiazã limba spaniolã la Centrul Judetean de Excelentã cu profesor îndrumãtor Tofan Gabriela-Mihaela; Sârbu Giorgia, elevã în clasa a VIII – a la Scoala Gimnazialã „Stefan cel Mare” Vaslui, calificatã la categoria – clasa a VIII -a normal, pe loc suplimentar, a reusit sã obtinã la etapa judeteanã premiul al II – lea cu 92 puncte. Eleva studiazã limba italianã si la Centrul Judetean de Excelentã, unde are acelasi profesor îndrumãtor; Corogeanu Stefano, elev în clasa a XI – a la Liceul Teoretic „Emil Racovitã” Vaslui, s-a calificat la categoria – clasa a XI -a normal, pe loc suplimentar, reusind sã obtinã la etapa judeteanã premiul al II -lea cu 94 puncte. Elevul studiazã limba italianã la Centrul Judetean de Excelentã, unde profesor îndrumãtor este Botez Liliana; La limba rusã, s-au calificat la faza nationalã, pe locurile suplimentare, elevii Centrului Judetean de Excelentã Vaslui Copacenschi Raisa si Sava Teodor, ambii în clasa a XI-a, la Liceul Teoretic „Mihail Kogãlniceanu” Vaslui, sub îndrumarea profesorilor Eugenia Cretanu si Alexandru Mîtã.

O nouã calificare la discipline umaniste – limba si literatura românã

Eleva Dobos Ilinca-Anastasia de la Centrul Judetean de Excelentã Vaslui si Liceul Teoretic „Mihail Kogãlniceanu” Vaslui, s-a calificat la faza nationalã, a Concursului Ministerului Educatiei „Lectura ca abilitate de viatã”, sub îndrumarea doamnei profesor Mihaela Doroftei. La Geografie, cei trei elevi ai Centrului Judetean de Excelentã Vaslui care vor reprezenta judetul Vaslui la Olimpiada Nationalã sunt de la Colegiul National „Gheorghe Rosca Codreanu” din Bârlad, îndrumati de prof. Silvestru Veronica: Cartas P.Maria Claudia (clasa a X-a), solcã G. Andrei Rares (clasa a XI-a) si Pintilii C.G. Andrei Valentin (clasa a XII-a).

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

5 COMENTARII

  1. Felicitări copiilor și profesorilor coordonatori!
    Asta e rostul centrului de excelență, să facă performanță. Rolul școlii e de a transmite un nivel mediu de cunoștințe, că doar e învățământ de masă. Există uneori și „minuni”.

    • Buna dimineata! Sunteti rautacios, domnule profesor. Centrul de Excelenta este o alta modalitate de sprijini copiii interesati de invatatura, cu profesori dedicati . In centrele de excelenta se abordeaza teme mult peste nivelul programei scolare si se lucreaza mai mult centrat pe elevi. Asadar, pentru dvs. e valabil proverbul cu vulpea cand nu ajunge la struguri, spune ca sunt acri?!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.