8.4 C
Vaslui
27-mart.-2023

Bilanț cumplit: un șofer și nepoțelele au murit și alte nouă victime sunt în stare gravă! (FOTO, VIDEO)

- Advertisement -
DOLIU… Întreg orașul Murgeni este în doliu, după tragedia din seara de 11 iulie, când într-un cumplit accident au murit 2 copii și un tânăr de 32 de ani!

DUREROS… În accidentul tragic, petrecut pe 11 iulie, pe rază localițății Popeni, comuna Zorleni, au murit trei persoane :șoferul, de 32 de ani, Filip Duminică și două fetițe de 5 și, respectiv, 2 ani, iar alte 9 victime sunt în stare gravă la spitalele din Bârlad și Iași. Acest bilanț cumplit a înmărmurit un oraș întreg. Toți ocupanții mașinii care s-a izbit violent de camion erau din Murgeni. Fetițele moarte și minorii internați la Iași, în stare gravă, sunt rude (nepoți) ale șoferului. Femeia de 27 de ani, internată la Clinica Buco Maxilo Facială din Iași, este soția lui Filip Duminică. Tragedia este foarte mare, întreaga comunitate de rromi din Murgeni fiind în stare de șoc! Șoferul, care a murit atât de tragic, împreună cele două nepoțele, tocmai fusese amedat, pe 10 iulie, de către polițiștii din Murgeni, pentru că era la volan, fără a purta centura de siguranță. Filip Duminică abia se întorsese din Germania, unde locuia cu toată familia, soția și copiii. Acum, cei trei decedați, Filip Duminică și nepoțelele, se vor întoarce acasă în sicriu, urmând a fi înmomântați zilele următoare. Deocamdată nu s-au efectuat încă necropsiile. De menționat că nici unul din cei patru copii ai familiei lui Filip Duminică, nu este rănit grav, iar întreaga familie se roagă ca să fie salvată măcar mama copiilor!

Polițiștii fac cercetări pentru a vedea exact împrejurările producerii accidentului, însă, până acum, cert este că nici căruțașul de 45 de ani, nici șoferul camionului nu consumaseră băuturi alcoolice. Rămâne în calcul faptul că șoferul autoturismului, în care se aflau cele 11 persoane, dintre care 8 copii, nu era atent la trafic și nu a văzut la timp faptul că acel camion de dinaintea să era oprit, că urmare a faptului că fusese implicat într-un acciden rutier cu o căruță. Clipă de neatenție a dus la o tragedie greu de descris în cuvinte. Șoferul a murit pe loc, la fel și una dintre fetițe, cea de 2 ani, iar copila de 5 ani a decedat la scurt timp, în ciuda eforturilor unei echipe medicale de a o salva. Ceilalți ocupanți ai mașinii, 9 la număr, au ajuns în stare gravă la spitalul din Bârlad, unii suferind răni care au necesitat transferul la Iași. Vă reamintim că tragedia s-a petrecut luni seara, pe raza localității Popeni, din comuna Zorleni, în jurul orelor 20.00. Inițial, un camion intrase într-un atelaj cu tracțiune animală, iar, la scurt timp, mașina în care se aflau cele 12 persoane, fără a observa la timp ceea ce se petrecuse în trafic, a intrat în plin în spatele camionului staționat.

Medicii ieșeni sceptici privind starea celor internați, două fetițe și soția șoferului

Imediat după accident, au fost transportați la spitalul din Bârlad toți cei 11 răniți.

“În această seară, (pe 11 iulie – n.r.) în jurul orei 21.00, la nivelul Spitalului de Urgență Bârlad s-a activat Planul Alb de intervenție. S-au prezentat 11 victime, 6 copii și 5 adulți, toți în stare gravă. Din accident au rezultat două decese la locul accidentului (un adult de 32 de ani și un copil, o fetiță de 2 ani), iar un alt copil (o fetiță) de 5 ani, adus în stop cardio-respirator, a decedat în CPU în ciuda manevrelor de resuscitare. Șase pacienți au rămas internati în unitatea noastră, iar trei pacienti au fost transferați la Iași (2 copii și un adult)”, a transmis în cursul nopții de 11/12 iulie a.c., Ciprian Cosmin Feraru, managerul spitalului bârlădean. La rândul său, medicul Diana Cimpoieșu a precizat pentru mass media care este starea celor doi minori, precum și a femeii de 27 de ani, soția șoferului mort.

„Am fost anunțați ca să ne pregătim pentru a primi trei pacienți în stare gravă, la spitalul «Nicolae Oblu» (Neurochirurgie), care este în sistemul nostru de urgențe pe întreaga regiune Moldova. Este vorba despre doi minori, un băiețel de patru ani și o fetiță de doi ani, ambii în stare gravă, cu traumatisme craniene și multiple contuzii, intubați, ventilați mecanic. Au fost preluați de la Bârlad și aduși inițial la spitalul «Nicolae Oblu» pentru investigații și apoi duși la ATI la spitalul «Sf. Maria» pentru managementul complet al leziunilor. Starea este gravă, sunt în comă, au traumatism cranio cerebral sever, pentru ambii minori. Pacienta de 27 de ani, soția șoferului decedat, a fost adusă la CPU de la spitalul «Sf. Spiridon», având Traumatism cranio cerebral sever, un traumatism facial sever, având și multiple fracturi de mandibulă, fractură de claviciulă, de antebraț. Ea a fost preluată și s-a decis intubarea și ventilarea mecanică, ea fiind stabilă și necesitând intervenții chirurgicale la mandibulă, dar are nevoie și de intervenții ortopedice. Este transferată la ATI Reanimare urmând a intra în sala de operație”, a spus medicul șef urgentist Diana Cimpoieșu.

Cât despre cei doi minori, băiețelul de 4 ani și fetița de doi ani, veștile nu sunt din păcate îmbucurătoare. „Am primit azi noapte (11/12 iulie – n.r.) doi pacienți, la interval de o oră, ambii având 3 ani, băiețelul și doi ani fetița. Sunt diagnosticați cu politraumă, cu multiple traumatisme produse prin accident rutier, în calitate de pasageri. Au și traumatisme craniene severe și traumatisme abdominale grave. Sunt internați pe secția ATI Reanimare, pe Chirurgie Pediatrică. Sunt în prezent detubați dar starea lor este critică. Se continuă cu tratamentul specific, însă nu putem da niciun pronostic, starea lor fiind critică”, a precizat medicul Tamara Roșu, medic la Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iași.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

  1. Nu are nici o relevanta ca a fost amendat pentru centura,ci ca au murit trei tigani poate nevinovati de ce se poate intimpla fiind masina supraincarcata !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.