spot_imgspot_img
9.2 C
Vaslui
21-apr.-2024

Bilanț la IJJ Vaslui: peste 10.000 de misiuni executate de jandarmii vasluieni în 2021

- Advertisement -
ACȚIUNI… În anul 2021, pentru asigurarea și menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, structurile operative ale Jandarmeriei Vaslui au executat un număr de 10832 de misiuni specifice

EVALUARE… În anul care a trecut, jandarmii vasluieni au executat 10.832 misiuni de ordine publică, fiind aplicate un număr de 4586 sancțiuni contravenționale. Conform bilanțului instituției, în anul 2021, Jandarmeria Vaslui a pus în executare peste 500 de mandate de aducere în instanță, numărul celor care refuză să se prezinte în fața judecătorului crescând de la an la an.

Ședința de evaluare a activității și a rezultatelor obținute de Inspectoratul de Jandarmi Județean Vaslui în anul 2021 a fost organizată joi, în cadru restrâns, cu respectarea normelor sanitare, în prezența noului prefect al județului Vaslui, Daniel Onofrei, dar și a reprezentanților structurilor MAI din județ. Din partea conducerii Jandarmeriei Române a fost prezent în videoconferință colonelul Lucian Trășcălie, șeful Direcției Logistică din cadrul Inspectoratului General. Inspectorul șef al I.J.J. Vaslui, colonelul Păvăloaiea Gheorghiță, a prezentat raportul sinteză al evaluării activităților pentru domeniile de activitate din cadrul inspectoratului, rezultatele obținute în anul 2021, iar la final, obiectivele, sarcinile și atribuțiile, precum și prioritățile pentru anul 2022. „Anul 2021 a impus adaptarea misiunilor și a eforturilor instituționale, în funcție de măsurile stabilite ca răspuns la amenințările de ordin epidemiologic în perioada de prelungire succesivă a stării de alertă iar activitatea desfășurată a urmărit îndeplinirea obiectivelor planificate, executarea cu responsabilitate și profesionalism a misiunilor și atribuțiilor specifice, inclusiv adoptarea unor măsuri instituționale pentru gestionarea eficientă a pandemiei de COVID-19.

Astfel, în anul 2021, pentru asigurarea și menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, structurile operative ale Jandarmeriei Vaslui au executat un număr de 10832 de misiuni specifice.

Pe timpul misiunilor desfășurate au fost constatate 188 de fapte de natură penală și au fost aplicate un număr de 4586 sancțiuni contravenționale. O importanță deosebită a fost acordată activităților de prevenire, fiind desfășurate în total un număr de 172 de astfel de acțiuni, atât în mediul școlar cât și la adunările publice.

Pe linia punerii în executare a actelor procedurale emise de organele de urmărire penală/instanțe de judecată au fost executate un număr total de 503 mandate de aducere. În ceea ce privește paza și protecția instituțională, supravegherea și ordinea publică în zona obiectivelor din competență, s-a asigurat paza unui număr de 16 obiective.

În final, invitații au apreciat activitatea desfășurată de jandarmii vasluieni în anul 2021, iar inspectorul-șef, colonel Păvăloaiea Gheorghiță, i-a asigurat că și în anul 2022 Inspectoratul de Jandarmi Județean Vaslui va fi un partener de încredere pentru instituțiile cu care cooperează, dar și pentru cetățeni”, se arată în comunicatul remis presei de către Inspectoratul de Jandarmi Județean Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

3 COMENTARII

  1. Cat de mult poate să umfle pontajele , pentru că se poate, prosti sunt cei care plătesc taxe , jandarmii stau acasă sau au afaceri in agricultura, nu se pune problema de misiuni…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.