Decizia CCR a calmat instituțiile vasluiene de forță: valoarea amenzilor militare a scăzut cu 92%, numărul celor sancționați, cu 86% mai mic

.
MAI CUMPĂTAȚI… Valoarea amenzilor aplicate de polițiști și jandarmi pentru încălcarea restricțiilor de deplasare impuse prin ordonanțele militare, precum și numărul de persoane sancționate au scăzut masiv in ultimele doua zile. Asta dupa ce Curtea Constituțională a decis că prevederile referitoare la amenzile din legislația primară a stării de urgență contravin legii fundamentale. Astfel, potrivit informărilor Instituției Prefectului Județului Vaslui, în ultimele 24 de ore, valoarea amenzilor dictate în județul nostru a fost de doar 17.000 lei, în scădere cu 92% față de ziua de 6 mai (208.000 lei), când CCR a declarat neconstituționale amenzile. De asemenea, numărul celor sancționați contravențional s-a redus cu 86%, de la 85 în urmă cu trei zile, la doar 12 persoane ieri. De la declararea stării de urgență, pe 16 martie, și până în prezent, media amenzilor zilnice aplicate, la nivel județean, pentru încălcarea restricțiilor de circulație a fost de aproximativ 250.000 de lei. Ziua cu cele mai multe amenzi date în județul Vaslui a fost 12 aprilie, când s-au aplicat nu mai puțin de 383 de sancțiuni, în valoare totală de 834.500 de lei!
.
131 de cazuri de coronavirus
.
Potrivit acelorași surse, numãrul persoanelor infectate cu coronavirus în judetul Vaslui a ajuns la 131. Dintre acestea, 94 sunt internate în spital, 28 s-au vindecat si au fost externate, iar 9 au decedat. Potrivit raportãrii Directiei de Sãnãtate Publicã Vaslui, în judet sunt 142 de persoane izolate la domiciliu si 486 de persoane aflate în carantinã (434 în carantinã institutionalizatã, 52 de persoane carantinate la domiciliu).
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ