Biroul Electoral Central menține decizia BEJ și îl obligă pe Dan Marian să retragă broșurile denigratoare la adresa ministrului Nelu Tătaru

MÂRLĂNIA INTERZISĂ… Biroul Electoral Central a respins contestația Pro România la decizia Biroului Electoral Județean Vaslui prin care a obligat partidul lui Victor Ponta să retragă o serie de broșuri electorale în care candidatul PNL Vaslui la Camera Deputaților, Nelu Tătaru, era numit “ministrul Bolii și al Morții”. Pentru că s-au făcut plângeri și la Autoritatea Electoral Permanentă, sunt șanse mari ca banii cheltuiți pe aceste broșuri să nu mai fie decontați de stat. Cu toate avertizările și somațiile, Dan Marian, Cristi Turcu și ceilalți cameleoni politici care și-au găsit culcuș la Pro România au continuat să distribuie materialul interzis.  

La începutul acestei săptămâni, Pro România, filiala județean Vaslui, a contestat la BEC hotărârea BEJ Vaslui de a retrage broșurile respective, în urma unei plângeri formulate de către PNL, însă Biroul Electoral Central a respins contestația. Broșurile Pro România, cu un tiraj de 100.000 de exemplare, conțin mesaje defăimătoare la adresa candidatului PNL Nelu Tătaru, care deschide lista formațiunii la Camera Deputaților în Vaslui. BEJ Vaslui a admis plângerea PNL și a obligat Pro România să nu mai difuzeze broșura. BEJ Vaslui a motivat în decizie că „modalitatea în care s-a făcut asocierea persoanei candidatului cu efectele pandemiei, prin mesajele cuprinse în broșură, reprezintă o exagerare care depășește limitele unei critici formulate de competitorul politic aflat în opoziție”. Material de propagandă electorală reclamat, prin conținutul său, „este unul defăimător, cu caracter negativ, ce aduce atingere demnității și dreptului la propria imagine a unui candidat identificabil în materialul de propagandă la care se face referire, astfel că se încalcă ordinea de drept, respectiv art. 30 alin. (6) din Constituție”.

Plângere și la AEP 

Liberalii vasluieni au depus plângere și la Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) prin care au solicitat ca celor de la ProRomânia Vaslui sã nu le mai fie decontat parțial tirajul de 100 000 de pliante. Astfel, grosolănia unui pliant denigrator s-ar putea să-i coste pe liberalo-socialiști cel puțin 100.000 de lei!
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ