Bisericile din județul Vaslui se redeschid pentru credincioși: slujbele se vor ține în interiorul lăcașelor de cult

REVENIRE LA NORMAL… Guvernul a decis să includă redeschiderea bisericilor în Hotărârea de Guvern care va fi adoptată, marți. Asta după ce, săptămâna trecută, Patriarhia Română le-a cerut autorităților să deschidă cât mai repede lăcașurile de cult.
.

“Față de situația existentă până în momentul de față, am luat decizia de a face un nou pas în relaxare. În plus, față de decizia de vineri, am luat decizia de a permite de oficierea de slujbe și în interiorul bisericilor”, a spus Orban, care a precizat că bisericile nu au fost închise nici până acum, însă nu au fost permise doar evenimente cu număr redus.

.

Reacția Patriarhiei

.

Reprezentanții Bisericii Ortodoxe Române au reacționat la noua măsură de relaxare, dând asigurări regulile de natură sanitară “se vor respecta exemplar”. “Patriarhia Română a primit cu bucurie decizia intens așteptată și integral justificată a autorităților de a permite oficierea slujbelor religioase în interiorul bisericilor, cu participarea credincioșilor, în condițiile respectării unor reglementări limpezi și încă necesare. Ca și până acum, Biserica Ortodoxă Română va respecta exemplar regulile de natură sanitară și le va reitera constant în recomandările pe care le va face credincioșilor săi. Este esențial să recuperăm constant, dar cu discernământ, deplina normalitate a vieții noastre sociale. Acest lucru ne privește pe fiecare în parte și ne solicită responsabilitatea personală. Credința autentică civilizează, rodește atenție morală, grijă și respect față de celălalt. De aceea, credința onorează în cel mai înalt grad. Ca și respectarea ei” se arată într-un comunicat al Patriarhiei Române.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ