Bisericile din judetul Vaslui se redeschid pentru credinciosi: slujbele în interiorul lãcaselor de cult vor fi permise

REVENIRE LA NORMAL… Guvernul a decis sã includã redeschiderea bisericilor în Hotãrârea de Guvern care va fi adoptatã marti. Asta dupã ce, sãptãmâna trecutã, Patriarhia Românã le-a cerut autoritãtilor sã deschidã cât mai repede lãcasurile de cult.

“Fatã de situatia existentã pânã în momentul de fatã, am luat decizia de a face un nou pas în relaxare. În plus, fatã de decizia de vineri, am luat decizia de a permite oficierea de slujbe si în interiorul bisericilor”, a spus Orban, care a precizat cã bisericile nu au fost închise nici pânã acum, însã au fost permise doar evenimente cu numãr redus.

Reactia Patriarhiei

Reprezentantii Bisericii Ortodoxe Române au reactionat la noua mãsurã de relaxare, dând asigurãri cã regulile de naturã sanitarã “se vor respecta exemplar”. “Patriarhia Românã a primit cu bucurie decizia intens asteptatã si integral justificatã a autoritãtilor de a permite oficierea slujbelor religioase în interiorul bisericilor, cu participarea credinciosilor, în conditiile respectãrii unor reglementãri limpezi si încã necesare. Ca si pânã acum, Biserica Ortodoxã Românã va respecta exemplar regulile de naturã sanitarã si le va reitera constant în recomandãrile pe care le va face credinciosilor sãi. Este esential sã recuperãm constant, dar cu discernãmânt, deplina normalitate a vietii noastre sociale. Acest lucru ne priveste pe fiecare în parte si ne solicitã responsabilitatea personalã. Credinta autenticã civilizeazã, rodeste atentie moralã, grijã si respect fatã de celãlalt. De aceea, credinta onoreazã în cel mai înalt grad. Ca si respectarea ei” se aratã într-un comunicat al Patriarhiei Române.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ