Blestemul unei mame din Vãleni, care a avut trei fii si nu-i mai are! Unul a fost ucis, altul s-a sinucis si ultimul e la puscãrie (VIDEO)

DURERE… Mama fratilor care s-au bãtut pentru 180 lei are o poveste dureroasã de viatã: sotul i-a omorât tatãl, iar un alt fiu s-a spânzurat în Italia

CRUZIME… Tragedie cumplitã în Vãleni, acolo unde doi frati s-au luat la bãtaie din cauza banilor. Unul dintre ei l-a acuzat pe celãlalt cã i-a furat 180 lei si cã nu recunoaste, iar apoi si-au împãrtit pumni si picioare, fãrã a mai tine cont cã au acelasi sânge. S-au bãtut în curtea casei lor, în locul unde în urmã cu 31 de ani, copii mici fiind, au trãit o adevãratã dramã: tatãl lor le-a ucis bunicul. Cristian Ciobanu a ajuns în comã, la spital, însã medicii nu au mai reușit sã facã nimic pentru a-i salva viata, în timp ce fratele sãu, Mihai, care a pornit cearta, a fost retinut de politisti. Mama lor, o bãtrânã cu fricã de Dumnezeu, este socatã de cele întâmplate. În urmã cu patru ani, si-a mai pierdut un fiu, pe Adrian, care a decis sã-si punã capãt zilelor în Italia. A avut puterea sã-si ierte sotul, pentru cã i-a ucis tatãl, l-a vizitat în puscãrie, îi ducea lunar pachete si, probabil, la fel se va întâmpla si acum, cãci o inimã de mamã poate sã ierte multe pentru copiii ei.

Cei doi sunt cunoscuti în sat ca oameni gospodari, dar care, sub influenta alcoolului, îsi pierdeau cumpãtul. “Cristian, cel care a murit, era mai muncitor decât celãlalt, doar cã atunci când consuma alcool, mai începea sã înjure, sã se certe între ei, o mai fugãreau si pe mama lor, când nu le dãdea bani… Nu au avut o viatã usoarã. Tatãl lor l-a omorât pe socrul lui, adicã bunicul copiilor. S-a dus la puscãrie, a stat vreo 13-14 ani, timp în care sotia îl vizita la închisoare, îi ducea pachete… Când s-a eliberat, familia l-a primit acasã, dar binele nu a durat mult, cã a început sã bea din nou, sã facã scandal, iar copiii i-au zis „fie te potolesti, fie îti iei catrafusele si pleci de aici”. Nu a înteles si pânã la urmã s-a mutat la Feresti, cã de acolo era de loc el”, a povestit unul dintre vecinii familiei Ciobanu. Mama celor doi frati dã vina pe bãuturã: “înainte toti oamenii se duceau la muncã, nu aveau timp sã stea prin crâsme”. Acasã, unde cei doi frati au copilãrit si au împãrtit momente frumoase si mai putin frumoase, domneste o liniste deplinã. Mama lor se pregãteste sã-si înmormânteze unul dintre copii. A mai trecut printr-o experientã asemãnãtoare în urmã cu patru ani, atunci când Adrian si-a pus capãt zilelor în Italia, chinuit de gândul sã sotia sa, rãmasã acasã, îl însalã si vrea sã divorteze de el. Se întreabã si ea câte mai poate suporta, cãci pânã acum a dus multe necazuri în spate.

Mama îndureratã îsi plânge fiii si regretã vremurile lui Ceausescu, când era liniste si disciplinã

Mama celor doi frati si-a crescut singurã copiii si, când sã se bucure de ei, viciile au pus stãpânire pe tineretea lor. Dã vina pe vremurile mult prea libere pe care le trãim, cãci înainte lumea nu avea atât de multe ispite: „Nu mai este ordine, nu mai este disciplinã, liniste, pace, absolut nimic. A fost Ceausescu prost, dar tare bine mai era. Aveam liniste, toti oamenii se duceau la muncã, nu aveau timp sã stea prin crâsme, nu se dãdea bãuturã pânã la ora 22:00. Dumnezeu sã-l ierte si sã-i fie tãrâna usoarã, dacã as fi mai aproape de Bucuresti, m-as duce si l-as boci în fiecare searã. Era foarte bine, lumea era mai ordonatã, mai religioasã, mai omenoasã. Eu am lucrat la Confectii, eram vreo 4.000 de angajati, dar eram ca fratii. Împãrteam o pâine cu totii”, spune bãtrâna.

Aceasta a povestit ce fel de copii erau cei doi frati si de la ce a pornit tragedia: «Cel mai mic a fãcut opt clase, a fost mai golãnas de mic, celãlalt a fãcut 10 clase la “Stefan Procopiu”, un bãiat de nota 10, dar de doi ani de zile se zbuciumã într-o boalã care nu a mai avut leac: depresia. A fost bãtut de un om de aici de sat si a avut un soc. Nu a mai fost el de atunci. Dar pe unde muncea, era cu banul acasã. Celãlalt a stat mereu cu banii în buzunar. Se mai clãntãneau, se mai bãteau, dar anul ãsta mai putin. Alaltãieri (n.r. sãptãmâna trecutã) Mihai a venit beat si a cãzut pe aici, l-am dus mai lângã casã, apoi s-a trezit si s-a dus în camerã. A doua zi, a zis cã îi lipseste portofelul cu buletin, acte, bani. Vreo 180 de lei zicea cã avusese. I-am spus si eu „mãi, dar de ce ti-ai luat dupã tine toti banii si actele?”. „Pãi acasã mi-i luati voi. „De câte ori ti-am luat eu, mãi Mihai?”. Cine stie pe unde o fi pierdut portofelul, i-o fi cãzut pe drum si dacã l-a gãsit vreun copil, l-o fi luat.. Am tot asteptat, am zis cã poate îl gãseste cineva si îl aruncã peste gard, mãcar actele, dar nu… Mihai a crezut cã i-a luat banii Cristi si s-au luat la ceartã. Eu nu eram acasã, cã dacã eram, poate nu se întâmpla ce s-a întâmplat”, a povestit bãtrâna.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ