17.7 C
Vaslui
02-oct.-2022

BLOCATI PE SEMICERC (foto)

- Advertisement -

HC Vaslui – CSM Cãlãrasi 27-30 (12-16)

LUPTA CONTINUÃ… Un singur loc 1, un singur “bilet” pentru Liga Nationalã. HC Vaslui a pierdut o luptã, dar nu si rãzboiul. În derby-ul campionatului, Vasluiul a fost învinsã, pe teren propriu, 27-30 (12-16) de principala contracandidatã în lupta pentru promovare, CSM Cãlãrasi. Dupã o serie de zece victorii consecutive, HC Vaslui a suferit prima înfrângere din aceastã stagiune.

O atmosferã ca pe vremuri, când Moldosin se bãtea de la egal la egal cu granzii campionatului, si o salã arhiplinã la derby-ul campionatului în Divizia A. Sala Polivalentã a fost, la propriu, neîncãpãtoare la derby-ul cu CSM Cãlãrasi. Sala a fost electrizantã mai ales în repriza secundã, în momentul când Sandu Iacob si compania s-au apropiat la un gol de cãlãrãseni. Vasluiul nu a izbutit unul dintre cele mai bune jocuri. Pe faza de atac, dar si în apãrare lucrurile nu au mers la fel de bine ca în partidele precedente. Însã, cel mai mult au dezamãgit portarii, atât Pralea, dar si Plesca nu au reusit sã-si ajute mai deloc coechipierii. Dupã un început echilibrat, oaspetii au reusit sã se desprindã pe tabelã la cinci goluri în minutul sapte (9-4). Vasluienii au încercat sã revinã în joc, dar CSM-ul s-a tinut bine si a intrat cu un avantaj de patru goluri la cabine, scor 16-12. În partea secundã, Vasluiul a început bine, cu o apãrare agresivã la linia de 9 metri si cu atacuri si contraatacuri bine conduse de experimentatul Sandu Iacob. Elevii lui Leonard Bibirig revin la 18-19 în minutul 37 si 20-21 în minutul 43, însã oaspetii mãresc din nou diferenta la trei goluri. O reprizã în care diferenta a fost fãcutã în special de portari, Pralea si Plesca au dezamãgit prin evolutia lor, în vreme ce portarii cãlãrãsenilor si-au fãcut treaba. Pe final, Vasluiul putea reintra în meci, dar Mãdãlin Tutu a ratat din pozitie de unu la unu cu portarul advers si oaspetii s-au distantat la trei goluri cu sase minute înainte de final. În cele din urmã, CSM Cãlãrasi s-a impus cu 30-27 dupã o partidã în care Vasluiul nu a condus deloc pe tabela de marcaj. În etapa viitoare, duminicã, 8 decembrie, HC Vaslui joacã, în deplasare, cu CSM Ploiesti.

Bibirig: “Am pierdut o bãtãlie, nu rãzboiul”

OPTIMIST… Chiar dacã HC Vaslui a pierdut derby-ul cu CSM Cãlãrasi, antrenorul Vasluiului, Leonard Bibirig este convins cã promovarea nu este jucatã.

Antrenorul Vasluiului, Leonard Bibirig s-a arãtat nemultumit de modul în care jucãtorii au gestionat jocul în anumite momente ale jocului. De asemenea, Bibirig considerã cã promovarea nu e jucatã, pentru cã mai sunt multe meciuri pânã la finalul campionatului. “Am avut anumite momente pe care nu le-am gestionat foarte bine. Am întâlnit o echipã cu mai mare experientã, o mare parte dintre jucãtori mei sunt la primul lor joc de acest gen. Dar am pierdut o bãtãlie si nu un rãzboi. Mergem mai departe, drumul este lung si se poate întâmpla orice”, a declarat Leonard Bibirig. De partea cealaltã, antrenorul oaspetilor, Sabin Dacãu spune cã în urma acestui succes, sansele de promovare sunt acum egale. “Am câstigat un meci cu o echipã bunã. Am avut trei luni de stres, am studiat foarte bine adversarul si cred cã stim anumite faze mai bine decât ei. Sansele de promovare sunt 50 la sutã acum, însã consider cã ambele echipe meritã sã fie în prima ligã. Sper ca Federatia sã ia o decizie în iarnã si sã dea posibilitatea ambelor echipe sã evolueze pe prima scenã”, a zis Sabin Dacãu. Pentru HC Vaslui au marcat: Sandu Iacob si Tutu (câte sase goluri), Hagiu si Marius Ignat (câte cinci), Cotinghiu (trei), Soare si Sabin Ignat (câte un gol).

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.