spot_img
14.5 C
Vaslui
29-mai-2023

Blocul groazei (foto)

spot_imgspot_img
- Advertisement -

COSMAR În secolul XXI, familii cu sapte, opt copii trãiesc îngãmãdite în cãmãrute de câtiva metri pãtrati, într-o sãrãcie lucie, alãturi de gândaci si sobolani. Este vorba despre locatarii blocului nr. 32 de pe strada Mihail Kogãlniceanu, clãdirea fiind o rusine, am putea spune, pentru Vaslui. Dacã imaginea exterioarã a blocului cu pricina este una dezolantã, mizeria putând fi greu de trecut cu vederea, interiorul depãseste orice limite. Locatarii considerã cã Primãria este vinovatã pentru focarul de infectie în care trãiesc, dar vecinii din imediata apropiere sunt de pãrere cã de-a lungul timpului atât chiriasii cât si proprietarii din blocul respectiv nu au respectat nicio normã de curãtenie.

Pentru cã tevile canalizãrii sunt sparte, toatã mizeria ajunge la subsol, mirosul si mizeria fiind insuportabile. Este greu de crezut cã o persoanã poate locui în asemenea conditii. Cu toate acestea, zeci de familii îsi duc traiul de pe o zi pe alta, multe având copiii mici, care sunt nevoiti sã foloseascã toalete comune a cãror stare este greu de descris în cuvinte. De asemenea, bucãtãriile, comune si ele, improvizate pe holuri, sunt insalubre, oamenii trezindu-se de multe ori cã mâncarea gãtitã are în componentã gândaci, care misunã pe pereti si care, din gresealã, mai cad în oale fãrã sã fie observati, dupã cum a declarat o localnicã. O altã problemã sunt sobolanii. Noaptea, când cei mici dorm, adultii stau de veghe sã îi apere de eventualele muscãturi ale sobolanilor, care au pus stãpânire pe clãdire. Oamenii sunt disperati si spun cã le este fricã sã nu se îmbolnãveascã, arãtând cu degetul spre Primãrie, „care nu face nimic”. De altã pãrere sunt vecinii acestora de la blocurile din vecinãtate care considerã cã atât proprietarii cât si chiriasii de la blocul nr. 32 nu au fost capabili sã întretinã curãtenia, sunt prea lenesi si refuzã sã punã mâna la treabã pentru a strânge mizeria, mai mult, fãrã nicio rusine, aruncã pungile pline cu gunoi de la fereastrã direct pe trotuar, fiind de fapt principalii vinovati pentru situatia actualã. De asemenea, acestia aveau înregistrate în luna mai a acestui an datorii în valoare de 2,3 miliarde lei vechi desi, spun ei, „le plãtim mereu”.

„Nepotii mei dorm la grãmadã”

„Este o situatie iesitã din comun. Am patru nepoti care dorm la grãmadã într-o camerã pe jos împreunã cu alti copii. Într-o zi le-am fãcut o omletã si a cãzut un gândac în mâncare. Unul dintre copii nu l-a observat si l-a mâncat. Nu poti sã respiri din cauza mirosului si, mâine, poimâine o sã ne mãnânce sobolanii. Este un focar de infectii, o sã ne îmbolnãvim de holerã. Nu a venit nimeni sã facã o deratizare, bãile sunt la comun si sunt jalnice, tevile sunt sparte. Nu mai putem trãi asa. L-am votat pe domnul primar pentru cã ne-a promis cã o vom duce mai bine, cã se va face curãtenie generalã aici dar nu a mai fãcut nimic. Mi-e milã de copii cã sunt familii cu multi copii mici, care trãiesc în asemenea conditii. De plãtit eu am plãtit datoriile, de fiecare datã, nu-mi mai amintesc exact cât, dar mereu plãtesc”, a declarat Constanta Sava.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.