spot_img
14.5 C
Vaslui
29-mai-2023

Blocul nimãnui

spot_imgspot_img
- Advertisement -

ABANDON Desi au trecut doi ani de la decopertarea Blocului 3 din Negresti, nu a mai fost fãcut nimic, nici mãcar pentru repararea fatadei blocului respectiv. Din cauzã cã oamenii nu si-au dat acordul continuãrii lucrãrii, proiectul a fost abandonat, iar oamenii, nevoiti sã suporte aspectul de ruinã al blocului în care locuiesc, mucegaiul, precum si pierderile de cãldurã din timpul anotimpului rece.

Ceea ce se preconiza a fi o minune s-a transformat într-un cosmar pentru locuitorii Blocului 3, de pe strada “N.Bãlcescu” din Negresti. În anul 2009, conducerea orasului a obtinut de la Ministerul Dezvoltãrii aprobarea finantãrii unui proiect de reabilitare a unor blocuri din oras, si anume Blocurile 8, 9 si 3. Acestea, încadrate la gradul I de seismicitate, au avut prioritate pentru realizarea consolidãrii, reabilitãrii si curãtãrii subsolurilor, fatadelor, tâmplãriei si repararea acoperisurilor fatã de celelalte blocuri din oras. Aceste lucruri nu prea i-au încântat însã pe localnicii blocurilor. Când au aflat cã trebuie sã contribuie si ei la realizarea proiectului, au refuzat sã îsi dea acordul. Chiar si asa, locatarii Blocului 3 au avut de suferit din cauzã cã lucrãrile erau demarate, blocul fiind deja decopertat, ceea ce a fãcut ca locatarii din apartamente sã aibã de suferit din cauza temperaturilor scãzute. De atunci, timpul trece, dar acest bloc rãmâne în continuare o ruinã si pare cã nu mai este în atentia nimãnui. Localnicii acestui bloc asteaptã însã ca mãcar fatada sã fie reparatã, sã scape iarna de mucegai si sã nu mai aibã pierderi de cãldurã. „ De când ne-a fost decopertat blocul, avem probleme. Pe lângã faptul cã este foarte urât, avem si mucegai în casã, este si mai frig”, a declarat Ion Popa, localnic. „Nu cred cã se va mai face blocul acesta. Mãcar dacã nu îi dãdeau tencuiala jos sã fie si mai urât decât înainte. Sã ne facã mãcar fatada”, a declarat Costel Manoliu, un alt localnic.

„Dacã oamenii nu îsi dau acordul, nu putem demara lucrãrile pentru reabilitarea blocurilor! “

Cu toate cã mai sunt fãcute proiecte pentru reabilitarea a încã patru blocuri din Negresti, respectiv blocurile: D4, B 7-8, C2 si C3, edilul orasului afirmã cã, fãrã acordul oamenilor, nu se poate face nimic. “Dacã oamenii care locuiesc la blocurile 3, 8 si 9 nu si-au dat consimtãmântul nu am putut continua proiectul de reabilitare termicã. Acum am obtinut finantare pentru reabilitarea blocului C3. O parte din bani sunt în cont dar, dacã oamenii nu îsi dau acordul, nu putem demara lucrãrile. Ministerul Dezvoltãrii ne dã 50% din valoarea proiectului, restul trebuie sã suportãm noi, adicã 30% Consiliul Local(CL) si 20% locatarii”, a declarat primarul Ioan Cozma.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.