Blocul-pușcărie din cartierul Păcurari, din Iași! Familii ținute de administrator ca în cuștile pentru animale. Directorul Dan Gîrtan: „Nu vreau să răspund”

Situația s-a înrăutățit pentru locuitorii blocului CFR, administrat de Institutul Național pentru Administrarea Asociațiilor de Proprietari (INAAP), la mai puțin de 5 luni de când aceștia înghețau în apartamente. Infiltrații la etajul superior, pereți care se dărâmă și ușă de metal în loc de ușă de termopan, sunt doar câteva dintre problemele semnalate de proprietarii apartamentelor

Blocul CFR, din apropierea pieței Păcurari, administrat de INAAP Service, este într-o stare deplorabilă. Peste 120 de familii trăiesc în condiții greu de imaginat. Căldura încă lipsește, pereții s-au depărtat vizibil și riscă să lovească țeava principală de apă. Locuitorii plătesc pentru serviciile de căldură și curățenie, dar acestea nu există. În fiecare lună, locuitorii blocului plătesc câte 5 lei pentru curățenie pe scară, dar femeia de serviciu nu a mai venit de mai bine de două luni.

„Sunt dintotdeauna aceste probleme. Eu locuiesc de 3 ani în acest bloc și m-am săturat, ne iau bani pentru reparații și blocul se deteriorează pe zi ce trece. Ne-am întâlnit câțiva vecini să vedem ce este de făcut, pentru că INAAP-ul ne ia banii și nu face nimic. Pereții se distanțează și sunt inundații. Plătim facturi cu sume extraordinar de mari, deoarece se adaugă cantități de apă în plus. Ușa de la intrare este ca la pușcărie. Ne-am săturat să plătim pentru nimic. Când plouă, curge apa pe pereți, a bătut vântul și a luat tabla de pe acoperiș. Ne temem că ia foc blocul de la apa infiltrată la instalația electrică”, a declarat o locatară din blocul CFR.
„Eu spăl zilnic pe scară, pentru că nu pot să văd câtă mizerie se adună. Pentru ce plătesc eu tarif de administrare de 15 lei, dacă nu face nimeni nimic? Eu vin de la serviciu și fac curățenie în scară, nu vine nimeni să facă curat aici. Noi nu suntem singurii, am cunoștințe care stau în zona Dacia, într-un bloc administrat tot de INAAP Service, și se plâng de aceleași probleme”, a spus o altă locatară din bloc.

Ușă de termopan doar în acte

Proprietarii apartamentelor din blocul CFR, de pe strada Cazărmilor nr. 3, au fost nevoiți să plătească suma de 7.000 de lei pentru ușa de termopan și interfonul pe care le-au cerut. În schimbul ușii de termopan, cum apare și pe factură, au primit o ușă metalică. Ușa a fost schimbată la o singură intrare. Locuitorii blocului au cerut interfon, pentru ca oamenii străzii care își făceau veacul în acest bloc să nu mai poată intra. …https://www.bzi.ro/blocul-puscarie-din-cartierul-pacurari-din-iasi-familii-tinute-de-administrator-ca-in-custile-pentru-animale-directorul-dan-girtan-nu-vreau-sa-raspund-4140827?utm_source=website&utm_medium=deschideri
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ