18.2 C
Vaslui
18-sept.-2021

Blonda de la Medicină care şi-a jefuit prietena la cofetărie scapă de puşcărie

Instanţa anterioară o condamnase la 4 ani de închisoare cu executare, după ce a furat cardul celei mai bune prietene, apoi a şantajat-o pe Facebook.

Tânăra (foto) care şi-a jefuit propria prietenă din liceu a scăpat de închisoare. Ioana Ştefan, la data faptei studentă la Medicină, fusese condamnată de magistraţii Tribunalului la 4 ani şi 2 luni de închisoare după ce a furat cardul prietenei sale, iar apoi şi-a construit o identitate falsă, ameninţând-o pentru a o determina să-şi retragă plângerea. Judecătorii Curţii de Apel s-au arătat însă mai indulgenţi, reducându-i pedeapsa şi acordându-i circumstanţe atenuante, ajungându-se în final la o pedeapsă cu suspendare.

Victima L.G.C. şi Ioana Ştefan se cunoşteau din 2012, din liceu. Cele două s-au întâlnit într-o zi la cofetăria Charlotte din Piaţa Unirii. Când L.G.C. a plecat la toaletă, Ioana Ştefan i-a sustras din poşetă cardul bancar, al cărui PIN era chiar anul de naştere al victimei. A doua zi dimineaţa, hoaţa a scos de la bancomat de două ori câte 2.000 de lei. Fără să ştie cine e hoaţa, L.G.C. a făcut plângere la Poliţie şi şi-a sunat chiar prietena să i se plângă. După încă o zi, Ioan Ştefan şi-a făcut un cont fals pe Facebook, începând să o ameninţe pe L.G.C. pentru a o determina să-şi retragă plângerea. Şi-a trimis pe messenger şi un mesaj sie însăşi, ca şi cum acel Lupu imaginar ar ameninţa-o şi pe ea.

Magistraţii Curţii de Apel au luat în calcul faptul că, pe parcursul procesului, Ioana Ştefan a înapoiat victimei banii furaţi şi a plătit daunele morale şi materiale stabilite în sarcina sa, inclusiv cheltuielile judiciare şi expertizele tehnice. Ca urmare, i-a acordat circumstanţe atenuante, stabilind o pedeapsă finală de 2 ani, 11 luni şi 10 zile de închisoare, puţin sub limita de la care este obligatorie aplicarea unei pedepse cu executare. Pedeapsa aplicată Ioanei Ştefan va fi suspendată pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani. ….https://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/blonda-de-la-medicina-care-si-a-jefuit-prietena-la-cofetarie-scapa-de-puscarie–279290.html

Ultimele Știri
- Advertisement -spot_img
Ultimele Știri
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here