spot_img
17.9 C
Vaslui
22-iun.-2024
spot_img

Boc „sare“ pe miniştri după întâlnirea cu Băsescu. Situaţia absorbţiei fondurilor UE, dezastruoasă

- Advertisement -

Miniştrii vor da explicaţii în faţa premierului privind situaţia dezastruoasă a absorbţiei de fonduri europene. Emil Boc le-a cerut evaluări după ce a fost tras la răspundere, la rândul lui, de preşedintele Traian Băsescu. Mai multe surse susţin că s-a discutat despre înfiinţarea unui minister de Afaceri Europene care să se ocupe de absorbţia fondurilor comunitare.

În fruntea acestui minister ar urma să fie instalat liderul UNPR, Marian Sârbu, sau consilierul prezidenţial Leonard Orban. Prezent la Guvern, în timpul întâlnirii dintre şeful statului şi premier, Marian Sârbu a negat că i s-ar fi propus şefia noului portofoliu.

După vizita preşedintelui, Emil Boc a avut o şedinţă cu miniştrii, pe tema fondurilor europene. Boc le-a reproşat miniştrilor că nu şi-au respectat angajamentele de a îmbunătăţi absorbţia fondurilor de la Uniunea Europeană şi le-a cerut să vină urgent cu soluţii.

În iunie, şeful statului i-a avertizat pe miniştri că ar putea părăsi Guvernul dacă rata de absorbţie a fondurilor UE rămâne slabă.

Deşi susţin că nu ştiu nimic despre o posibil remaniere, democrat-liberalii au început deja procesul de evaluare a secretarilor de stat şi a miniştrilor.

Ministerul Agriculturii este primul la capitolul absorbţiei fondurilor europene, cu o rată de absorbţie de 26%. Îl urmează Ministerului Dezvoltării, cu un grad de absorbţie de peste 23%. Cel mai prost stau Internele, conduse de Traian Igaş şi Ministerul Transporturilor, păstorit de Anca Boagiu, care abia se apropie de 2%.

www.antena3.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.