21.7 C
Vaslui
29-iun.-2022

Boc îşi asumă astăzi în parlament legea salarizării

Premierul Emil Boc vine astăzi în parlament pentru a-şi asuma răspunderea pe legea-cadru a salarizării unitare, precum şi pe actul normativ privind salarizarea în anul 2011.

Guvernul a decis ieri să-și însușească șase amendamente depuse de parlamentari, dintre care patru ale PDL și două comune PDL-PNL.

Opoziția a anunțat că va depune moțiune de cenzură, după ce guvernul își va asuma răspunderea în parlament pe cele două legi privind salarizarea.

Guvernul a adoptat, de 24 noiembrie, legea cadru a salarizării unitare și actul normativ privind salarizarea pe anul viitor. Aceasta din urmă prevede că bugetarii vor primi anul viitor 15% la veniturile reduse, iar salariul minim va fi de 670 de lei. În plus, după majorarea salariului de bază cu 15%, aceştia vor primi şi o sumă egală cu media stimulentelor pe funcţie şi pe ordonator de credite din octombrie 2010, după cum a explicat ministrul muncii, Ioan Botiş, după şedinţa de guvern.

Legea salarizării, alături de cele privind pensiile și bugetul pe anul viitor, a unul dintre subiectele discutate ieri de președintele Traian Băsescu cu partidele parlamentare, în contextul în care adoptarea celor trei acte normative sunt condiții asumate în fața FMI .

evz.ro

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here