spot_imgspot_img
10.7 C
Vaslui
20-apr.-2024

Bolnavii nimănui: în plin sezon gripal, secția de Pneumologie a Spitalului Huși a fost închisă, pe motiv de… concediu de odihnă!

- Advertisement -
DECIZIE… Șefa DSP Vaslui, Mihaela Vlada, a anunțat că decizia de suspendare a activității secției de Pneumologie a fost luată de comitetul director al unității sanitare, după ce medicul specialist și-a luat concediu!

ȘOC… Lovitură cruntă pentru mulțimea de pacienți din zona Huși, primită în această perioadă de vârf a îmbolnăvirilor cu viroze, pneumonii sau gripă: secția de Pneumologie a spitalului Huși a fost închisă! Motivul suspendării activității secției de Pneumologie frizează absurdul: singurul medic pneumolog al spitalului Huși a decis să își ia un… concediu de odihnă! Informația a fost confirmată de conducerea DSP Vaslui, care a primit în acest sens o adresă de la Spitalul Huși. „Nu s-a luat această decizie, de suspendare a activității secției de Pneumologie de către DSP Vaslui, nu. Spitalul Huși a luat-o, care are manager, are un comitet director”, a lămurit Mihaela Vlada, șefa Direcției de Sănătate Publică. Dincolo de faptul că acum, că numărul îmbolnăvirilor este într-o creștere continuă, iar internările se impun în tot mai multe cazuri, în zona Huși au fost diagnosticate și 5 cazuri de gripă, 4 la persoane din mediul rural și, respectiv, la o o persoană din municipiului Huși.

Dacă medicul Taisia Deleanu și-a luat concediu de odihnă este un fapt în limita normalității și a Codului Muncii, însă faptul că a decis ca tocmai în această perioadă foarte dificilă pentru oameni, cu multe îmbolnăviri de sezon, să plece într-o pauză de recreere, știind prea bine că este singurul medic de care depinde funcționarea unei secții întregi, rămâne un aspect cel puțin discutabil. Informația a fost confirmată de către Direcția de Sănătate Publică. “Noi am primit o informare că medicul pneumolog este în concediu de odihnă. Este un singur medic penumolog la Spitalul Huși, probabil nu au găsit înlocuitor care să asigure continuitatea secției. Nu s-a luat această decizie, de suspendare a activității secției de Pneumologie de către DSP Vaslui, nu. Spitalul Huși a luat-o, care are manager, are un comitet director. Spitalul Huși doar ne-a informat că medicul este în concediu și a suspendat activitatea secției, prin trimiterea, probabil, în concendiu a întregului personal. Pentru că o asistentă, de exemplu, nu poate ține activitatea unei secții”, a spus Mihaela Vlada.

Medicul supărat de aparținători în ajunul Crăciunului, bănuit că a copt o răzbunare: i-a lăsat baltă pe pacienți taman când îmbolnăvirile sunt în floare

Cum este posibil ca un spital să rămână în plin sezon al îmbolnăvirilor cu viroze, pneumonii, gripă, fără secția de Pneumologie activă? Este, fără tăgadă, un efect al managementului actual, sub care instituția sanitară o ține dintr-o problemă în alta. Dacă până acum s-au adus în discuția publică chiar de către medici, pacienți sau aparținători ai pacienților, lipsurile din unitatea medicală (fie medicamente, materiale, reactivi, etc), iată că acum secția care ar fi trebuit să aibă cea mai mare adresabilitate, dat fiind aceste îmbolnăviri de sezon, s-a închis. Cu toate acestea, managerul spitalului, chemat pentru explicații la ședințele de Consiliul Local, a venit de fiecare dată sprințar și voios pentru a le spune consilierilor locali că totul la spitalul Huși este în perfectă ordine, sunt de toate, și medicamente, și reactivi, și medici, iar managementul este unul de-o performanță… fără precedent. Iată că DSP Vaslui arată spre managementul spitalului Huși, pe care îl vede responsabil și de închiderea secției de Pneumologie, dar și de faptul că nu s-a găsit o soluție de a aduce un medic înlocuitor. Medicul Taisia Deleanu a decis să plece în concediu de odihnă, iar gurile rele spun că, de fapt, doctorița a vrut să îi pedepsească pe pacienții care, în prag de sărbători, au enervate-o cumplit. Chiar în ajunul sărbătorii, când medicul Deleanu voia să plece acasă mai repede, aparținătorii unui bolnav i-au cerut să îi dea unui bolnav bilet de externare și tratament. Cum aceste “formalități” ar fi ținut-o în loc prea mult, medicul Deleanu s-a apucat de o ceartă zdravănă cu aparținătorii.

Le-a spus că ea lucrează la mai multe spitale, face naveta la Negrești, că la spitalul Huși e cu jumătate de normă, că ei trebuie să o respecte, pentru că are multă carte și că dacă ea nu vrea să le dea acele documente… nu vrea. Probabil că la acel moment s-a supărat așa de tare pe pacienții nerecunoscători, că, iată, le-o fi copt o răzbunare strașnică: și-a luat concediu de odihnă taman când știa că oamenii se vor îmbolnăvi pe capete, cred cârcotașii.

“Pacienții care prezintă simptomatologie respiratorie, care se prezintă la CPU Huși, sunt evaluați, iar dacă se consideră că ei trebuie internați, vor fi dirijați către Spitalul Județean Vaslui”

“Spitalul Județean Vaslui a preluat din pacienții care necesită internare pe secție de Pneumologie a Spitalului Județean Vaslui. Pacienții care prezintă simptomatologie respiratorie, care se prezintă la CPU Huși, sunt evaluați, iar dacă se consideră că ei trebuie internați, vor fi dirijați către Spitalul Județean Vaslui. Într-adevăr, este un vârf al internărilor. Pe partea de Medinică Internă – gastroenterologie este un vârf la internări, pentru că sunt patologii multiple actutizate acum, după sărbători. Pe partea de Pneumologie – boli infecțioase, respiratoratorii, este, de asemenea, un vârf la internări. Sunt în prezent locuri în spital, dar nu mai sunt chiar atât de multe. Dar în fiecare zi pacienții se evaluează, se externează, se internează alții noi”, a dat asigurări Mihaela Vlada, șefa DSP.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

15 COMENTARII

 1. Spitalul nostru este intr-o bula a mediocritatii.
  Pleaca medicii buni, neavand sustinere, cel mai recent caz fiind doctorita de la ORL din policlinica care a facut cerere sa faca sectie si nu a bagato nimeni in seama, atunci bineinteles ca a fugit in alta parte.Medicii vechi ii caroteaza pe marea majoritate veniti noi, nu se ofera cazare pt medici, nu se ofera transport, dom”manager nu se implica, iar pe la birouri e plin si mai e si d-mna Gavrilescu care taie si spanzura tot ce prinde!
  Cum am spus, o bula a mediocritatii.

 2. Treaba cu viata personala se intelege ca fiecare face ce vrea cu timpul sau liber dar ce te faci cand chiar in timpul serviciului se ocupa cu gagicareli ….deci un om caruia ii sta mintea la asa ceva nu e chiar ca isi vede de profesie ….despre asta este vorba

 3. Dacă a plecat medicul în concediu s a închis secția. Asta presupune ca toți ceilalți angajați pe acea secție să plece și ei în concediu și sa nu ia bani degeaba. Cel puțin până la întoarcerea moldovencei din concediu.

  • Manageru este precum vascul pe plop. El cazut de pe plop nu exista. Plopul asta nu va fi veșnic si cand se va usca se va usca si el. Deja cei care au lucrat cu tac so s -au uscat deci pilele din partea aia nu prea mai sunt, deja politicul se scutura de el si cam asta va fi. Partea cu viata lui personala nu trebuie sa apară nicaieri omul cu timpul lui liber face ce vrea. In schimb cand pe la colturi se spune ” ar trebui sa ma plateasca ca sa tac ” sau ” daca deschid eu gura s-au ars” treaba e nasoala pentru ca asta inseamna multe si inseamna cel putin duet.

 4. cainii latra, ursul merge,realitatea e ca nu le pasa de oameni ,sa spunem ca ar fi avut nevoie de concediu ,e om insa cand stii ca e o perioada ,asa cum este poti sa revii la locul de munca ,iar managerului nu ii pasa nici cat negru sub unghie ,vine asa cum vine in sedintele de consiliu pentru ca e tinut in brate si are pe cine manipula ,aluia nu ii pasa decat de scaun , bani si femei , punct.

 5. Astia-s eroii în alb, asta le e caracterul! Sa pleci în concediu fix când spitalul are mai mare nevoie de tine, spune multe despre ce fel de om ești! Va reveni cu forte proaspete și va trage tare sa-si merite zecile de mii de lei pe care le are salariu, la vara, când în sectie vor canta greierii! Un mare bravo și conducerii spitalului pentru ca a avut capacitatea și priceperea sa evite închiderea secției! Numai competenți în spitalul ala!

  • Nimeni nu este sclavul nimanui. De ce nu sunt 5 pneumologi??? Pentru ca medicilor de aici nu li se ofera nimic care sa ii atraga in locul asta uitat . Pentru ca nu exista un fond din care sa se inchirieze locuinte sau deconteze transport . De ce sa vina un pneumolog in spital husi? Are medicamente? Are conditii? Asta-i treaba conducerii. Apoi de ce ” s-a inchis ” si nu au ramas locuri pentru bolnavi. Unde este hartia in care managerul husi cere ajutor manager vaslui / barlad pentru detasare doctor?? Unde sunt rezidetii pe post?? Exista? Daca exista de ce nu vin? Daca nu exista de ce nu s-a scos post? Daca se stia problema lipsei doctorilor DE CE A DAT MANAGERUL TRASFERUL DOCTORITEI CATRE PNEUMO VASLUI??

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.