31.1 C
Vaslui
01-iul.-2022

Bolojan compară Oradea cu Vaslui: unii cu patrimoniul comunităților maghiare, evreiești, alții cu cvartale de blocuri comuniste

COMPARAȚIE…Ilie Bolojan, președinte CJ Bihor, spune că Oradea are un bogat patrimoniu al comunităților de maghiari și evrei, spre deosebire de Vaslui, un oraș cu cvartaluri de “blocuri comuniste”.

DIFERENȚE… Numele lui Ilie Bolojan, fost primar al Oradei și actual președinte al Consiliului Județean Bihor, este vehiculat pentru o eventuală candidatură din partea PNL la președinția României, în 2024. Politicianul liberal a exclus, deocamdată, această variantă, recunoscând că lui i-a fost mult mai ușor să conducă un oraș precum Oradea, conectat la autostrăzi, cu un bogat patrimoniu al comunităților de maghiari și evrei, spre deosebire de Vaslui, un oraș cu cvartaluri de “blocuri comuniste”.

“Nu se pune această problemă (n.r. de a candida la președinția României ). Eu cred că fiecare om trebuie să-și facă o analiză a capacităților pe care le are și unde poate livra mai mult. Fiecare poziție necesită o anumită expertiză și atunci, fiecare om își poate face o analiză personală. Nu e ușor să faci asta, pentru că de obicei, riscăm să ne supraevaluăm”, a declarat politicianul liberal. “Eu am reușit – susținut de colegii mei, cu echipe puternice în spate, cu o conjunctură care ne-a ajutat. Gândiți-vă că dacă ești primar în vestul României, ai șanse mult mai mari să ai investiții străine decât un primar de la Vaslui, de exemplu, din estul României, pentru că n-are autostrăzi. Una este să ai un patrimoniu, cum a avut orașul Oradea, lăsat de cele trei comunități, maghiară, română și evreiască, pe care să îl reabilitezi, și alta e să ai cvartale de blocuri comuniste în care n-ai ce să faci. Deci, a fost și o conjunctură care m-a ajutat”, a arătat Ilie Bolojan. “Prin urmare, eu ce cred? Că trebuie să avem decența să livrăm maxim posibil în condițiile date, acolo unde suntem fiecare dintre noi, și sigur, ce se va putea întâmpla în viitor, care este situația… Părerea mea este că actuala lume politică – și eu mă refer la ea – trebuie să pregătească transferul către noile generații, în așa fel încât lucrurile bune pe care le-am învățat noi să le putem să le transferăm noilor generații și ei, cu altă viziune, cu mult mai multe cunoștințe acumulate vizavi de țările către care noi ar trebui să ne dezvoltăm ca și prosperitate, ca și direcție de dezvoltare, să facă ca acele lucruri să devină realitate mai repede în România”, a spus Ilie Bolojan.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here