Bomba electoralã la Vaslui: se renumãrã voturile nule

SITUATIE FÃRÃ PRECEDENT!

SE REIA NUMÃRÃTOAREA?… Judetul Vaslui încã nu are presedinte de Consiliu Judetean si se pregãteste de un mare scandal electoral. Liberalii au contestat rezultatele alegerilor de duminicã sesizând mai multe nereguli, printre care numãrul foarte mare de voturi nule. Biroul Electoral Judetean a admis, cu sase voturi “pentru” si cinci “împotrivã” contestatia, aprobând astfel renumãrarea voturilor nule la toate sectiile. 

Conform rezultatelor de la urne, Dumitru Buzatu, candidatul PSD la presedintia Consiliului Judetean, a cîstigat alegerile în fata lui Marius Arcãleanu, principalul sãu contracandidat. Diferenta dintre cei doi este însã foarte micã, de aproape 2.800 de voturi. La o zi dupã alegeri, liberalii au sustinut cã au indicii clare cã existã nereguli la completarea proceselor verbale si cã rezultatul alegerilor nu este corect. Conducerea PNL spune cã, raportat la numãrul de voturi valabil exprimate pe toate sectiile de votare, precentul de voturi considerate ca fiind nule este mult prea mare, motiv pentru care au suspiciuni rezonabile cã procedura de anulare a voturile a fost viciatã. Mai mult decât atât, liberalii au primit informatii cã unele birouri ale sectiilor de votare au considerat ca fiind nule buletinele de vot pentru alegerea Consiliului Judetean Vaslui în care apãrea stampila “Votat” pe chenarul PNL, iar pe verso era imprimatã invers stampila Votat (din cauza excesului de cernealã) pe chenarul PSD. În consecintã, s-a solicitat renumãrarea tuturor buletinelor de vot pentru alegerea Consiliului Judetean Vaslui declarate nule, în vederea reverificãrii acestora pentru a se vedea dacã declararea lor ca fiind nule s-a fãcut în conformitate si cu respectarea prevederilor aplicabile. Solicitarea PNL a fost aprobatã ieri, în Biroul Electoral Judetean, cu sase voturi “pentru” si cinci voturi “împotrivã”, însã discutiile contradictorii au continuat si dupã sedintã, oamenii lui Dumitru Buzatu opunându-se acestei renumãrãri. Bomba electoralã de la BEJ cade la o zi dupã ce Partidul Social Democrat a cerut renumãrarea voturilor la Consiliul Local Vaslui, solicitare respinsã de Biroul Electoral de Circumscriptie Municipalã Vaslui.

Se schimbã structura CJ Vaslui? 

Reamintim cã rezultatele dupã numãrarea voturilor îl dau pe Dumitru Buzatu câstigãtor, acesta obtinând 54.360 voturi. Pe locul doi s-a clasat Marius Arcãleanu, cu 51.524 voturi. În judetul Vaslui sunt însã peste 12.000 de voturi nule, cel mai mare numãr de la revolutie încoace. Pe partide, procentele sunt urmãtoarele: PSD – 38,95%, PNL -35,5%, ALDE – 8,82%, USR – 8,3% si Pro România cu 5,03%. PMP nu a reusit sã treacã pragul electoral. Nu este exclus ca dupã renumãrarea voturilor nule, componenta Consiliului Judetean sã sufere modificãri.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ