8.8 C
Vaslui
04-oct.-2022

BOMBĂ! Fenechiu a părăsit Penitenciarul Iaşi. Va putea merge la muncă

- Advertisement -

Fostul lider liberal a părăsit ieri-dimineaţă Penitenciarul de Maximă Siguranţă din Iaşi fiind transferat la închisoarea din Vaslui. Mutarea ex-ministrului vine după ce reprezentanţii penitenciarului ieşean i-au schimbat regimul de executare lui Fenechiu, din regim închis în semideschis. Fostul liberal va avea parte de condiţii de detenţie mai bune la Vaslui, acolo unde penitenciarul este modernizat recent. El va putea, de asemenea, să şi iasă pentru scurte perioade de timp din puşcărie dacă primeşte acceptul conducerii. Mutarea lui Fenechiu s-a realizat în aceeaşi zi în care un alt deputat ieşean a ajuns la Penitenciarul Iaşi. Petru Movilă a fost doar într-o inspecţie, el având mandat din partea Camerei Deputaţilor.

Schimbare de penitenciar în cazul fostului ministru al Transporturilor, Relu Fe­ne­chiu. Ex-liberalul ieşean a părăsit închi­soarea ieşeană fiind transportat în într-un judeţ vecin. În Penitenciarul Vaslui, Relu Fenechiu va avea parte de condiţii mai bune decât cele de la Iaşi. Închisoarea vasluiană a fost complet reabilitată în 2012, fiind una dintre cele mai moderne din Ro­mânia. Surse din Penitenciarul Iaşi au precizat reporterilor noştri că Relu Fenechiu a fost transportat către Vaslui ieri, la orele dimineţii.

Mutarea, realizată după schimbarea regimului

Transferul lui Relu Fenechiu s-a realizat după ce, în prealabil, reprezentanţii închisorii ieşene au schimbat regimul de executare a pedepsei din închis în semideschis. Penitenciarul Iaşi nu are regim de executare semideschis, fapt ce a dus la necesitatea transferării lui Fenechiu. Din zona Moldovei, acesta ar mai fi putut fi transferat la Botoşani, acolo unde, de asemenea, se execută pedepse în regim semideschis.

Spre deosebire de vechiul său regim, pe care Relu Fenechiu l-a contestat în instanţă de mai multe ori, ex-liberalul va avea mai multe beneficii. Pe lângă faptul că are dreptul de a se deplasa neînsoţit în interiorul închisorii, Fenechiu va putea şi să iasă din penitenciar pentru a munci, lucru nepermis în cazul fostului său regim de executare.

sursa: http://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/bomba-fenechiu-a-parasit-penitenciarul-iasi-va-putea-merge-la-munca–89349.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.