22.2 C
Vaslui
14-aug.-2022

Bombardierul de la Văleni: dimineața în genunchi în fața icoanelor, seara, bătăuș cu sânge rece!

- Advertisement -
COINCIDENȚĂ SAU NU?… Petrică a fost pur și simpu desfigurat de cel care, până mai ieri, îl considera unul dintre cei mai buni prieteni ai lui. Victima este internată în spital în stare gravă, în timp ce agresorul a fost reținut la șase zile de la comiterea faptei, după ce tatăl băiatului bătut a contactat redacția Vremea Nouă

TRANSFORMAT… Un tânăr în vârstă de 23 de ani din comuna Văleni a fost lăsat fără dinți în gură de un absolvent al Facultății de Teologie, coleg de antrenamente cu renumitul Cătălin Moroșanu. Incidentul a avut loc pe 24 iunie, în ziua de Sânziene, când Petru Burghelea a mers la un bar din sat pentru a se întâlni cu cumătrul său. Victima tocmai se întorsese de la muncă, din Anglia, iar în seara respectivă, în timp ce stătea de vorbă cu cel care i-a botezat băiatul, s-a trezit sub o ploaie de pumni și de picioare. Cel care l-a nenorocit se numește Constantin Vacarciuc, văr de-al doilea cu Petrică. Agresorul este un tânăr din sat, în care părinții au investit foarte mult pentru a-l face preot. Implicat, de-a lungul anilor, în mai multe bătăi și scandaluri, absolventul de Teologie și-a scăzut aproape la zero șansele să mai devină slujitor al Domnului, iar acum îi ia la rând pe toți cei despre care crede că l-au vorbit de rău prin sat. Pe 24 iunie, în zi de mare sărbătoare, așa cum îi stă bine oricărui absolvent de Teologie, Constantin Vacarciuc s-a îmbrăcat într-o ie și a mers la biserică, pentru a participa la slujba de Sânziene. Câteva ore mai târziu, acesta a renunțat la ie și la cele sfinte, s-a încălțat cu bocanci cu vârf metalic și a mers la barul din sat, unde l-a snopit pe cel care până luna trecută îi era unul dintre cei mai buni prieteni. Agresorul a fost reținut ieri, pentru 24 de ore, la șase zile de la comiterea faptei, fix după ce redactorii ziarului Vremea Nouă s-au interesat de stadiul cercetărilor la Inspectoratul Județean de Poliție Vaslui.

Rudele victimei spun că dacă nu ar fi apelat la presă, iar redactorii ziarului Vremea Nouă nu ar fi sunat la IPJ Vaslui, să se intereseze despre acest caz, agresorul ar fi fost și acum în libertatare. Tatăl băiatului bătut ne-a declarat că acesta a fost stâlcit în bătaie din cauza unor neînțelegeri. “Băiatul meu lucrează în Anglia, în construcții. Tot șantierul a intrat grevă timp de o săptămână, iar Petrică a venit acasă pentru că îi era foarte dor de copii și de soție. În seara zilei de 24 iunie, de Sânziene, fiul meu a mers la magazinul din sat, să se întâlnească cu nanul unuia dintre copii și să le cumpere ceva celor mici. Vacarciuc Constantin era și el la magazin. S-au salutat prietenește pentru că se știau, Costel l-a întrebat pe Petrică când a venit acasă, când se întoarce înapoi în Anglia, iar apoi fiecare și-a văzut de treaba lui. În timp ce stătea de vorbă cu cumătrul său, băiatul meu a fost sunat de soție, să se întoarcă acasă, pentru că tocmai făcuse de mâncare. Nu au mai apucat să vorbească pentru că s-a întrerupt apelul. Martorii spun că acel individ a sărit pur și simplu pe el și l-a lovit atât de tare încât l-a lăsat inconștient la pământ. După aproape cinci minute, când și-a mai revenit din loviturile primite, Petrică i-a spus soției la telefon să vină repede la bar că tocmai a fost bătut de Costel, vărul lui, pentru că ei sunt verișori de gradul doi. Cei care mai erau prin bar spun că băiatul ăsta ar fi sărit la bătaie pentru că băiatul meu ar fi râs de el, cu nu știu ce problemă pe care a avut-o el la școala de teologie. Dar e exclus așa ceva. Înainte de bătaia asta, acest Cosntantin Vacarciuc a mai făcut belele, a fost la Mitropolie să ceară iertare, să-și aranjeze în așa fel apele încât să devină preot, așa cum dorește tatăl lui. La Mitropolie l-a acuzat și pe fratele meu, adică pe unchiul lui, care e pictor de biserici, că și el l-ar fi vorbit, că i-a stricat imaginea. Însă nimeni nu e de vină pentru că nu poate deveni preot, pentru că slujitor al Domnului te faci și dacă ai har, dacă ai înclinație spre așa ceva. El făcea sală la Iași, punea mușchi pe el și se lăuda peste tot că se antrenează cu Cătălin Moroșanu. Din ce am auzit, bătăușul fiului meu ar fi agresat un alt coleg de-al său de facultate, iar ăla i-ar fi înscenat un incident. Ca să nu se mai ducă tatăl lui la Iași, să vadă ce boacăne a făcut pe acolo, el l-a acuzat pe fratele meu că i-a stricat imaginea. Până la incidentul ăsta, fiul meu era prieten la cataramă cu el. Au ieșit împreună de Paște, de fiecare dată când venea în țară ieșeau la pizza, la piscină.

Tatăl victimei: “bătaia a fost premeditată”

Bărbatul spune că agresorul nu se află la prima astfel de faptă, iar bătaia din 24 iunie ar fi fost premeditată. “Mai are încă două victime și prin sat se laudă că mai are încă șase de aranjat. Vrea să-i bată pe toți că nu a ieșit preot. Băiatul meu e al treilea bătut de el. Pe un alt băiat, de 35 de ani, l-a dat cu capul de calorifer tot la un magazin din sat. În ziua când mi-a bătut băiatul, Costel a fost la biserică. Dimineața s-a îmbrăcat în ie, a mers la slujbă, s-a rugat la icoane. Seara s-a transformat într-o brută. A premeditat totul pentru că în momentul bătăii era încălțat cu bocanci cu vârf metalic. I-a scos trei dinți din gură băiatului meu. Când m-am dus la bar, balta de sânge era groasă de un deget. Dacă nu-l oprea un prieten de-al nostru care era în timpul acela în bar, îl omora pe Petrică. Îl împingea și pe ăla și în timpul ăsta dădea și în băiatul meu. De când a avut loc bătaia și până azi (n.r. 30 iunie) agresorul nu a stat nici măcar o oră în secția de poliție. Umblă liber prin sat, nimeni nu-i face nimic. Asta mi se pare scandalos. Am auzit că ar fi fost îndemnat să procedeze așa chiar de tatăl lui, I-ar fi spus <<bate-i pe toți, că apoi îți scot eu ceritificat de handicap și te scot>>. Ei sunt supărați că au investit foarte mulți bani și Costică nu a ajuns preot. Iar acum îi ia pe toți la bătaie despre care crede el că l-au vorbit de rău. El dă vina pe ăștia din sat și îi bagă în spital, ca să nu se ducă taică-su la Iași să vadă ce belele a făcut și pe acolo. Am ajuns să ne fie frică să mai mergem la magazin să cumpărăm ceva, pentru că peste tot Costel spune că ne face felul. Băiatul meu era singura sursă de venit a familiei, trimitea și el bani acasă să-și facă o căsuță, dar după bătaia asta familia lui a rămas fără niciun ban. Vrem ca poliția să-și facă treaba și să-l pedepsească pe acest băiat pentru că nu e la prima faptă și nici nu cred că se va opri aici. Vom ajunge să ne dăm în cap unii la alții dacă autoritățile nu-și fac datoria”, ne-a declarat tatăl lui Petrică Burghelea.

Reținut pentru 24 de ore abia după ce bătaia a ajuns la presă

Ieri, în jurul orei 12:00, după ce tatăl victimei a prezentat cazul redactorilor Vremea Nouă, l-am contactat pe purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, pentru a solicita informații cu privire la stadiul cercetărilor. În jurul orei 17:00, reprezentantul IPJ Vaslui ne-a comunicat că în acest caz a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire și alte violențe. “Polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Vaslui au probat activitatea infracțională a unui bărbat, din localitatea Văleni, bănuit de comiterea infracțiunii de lovire sau alte violențe, comisă în data de 24 iunie 2022. În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că, în data de 24 iunie 2022, în timp ce se afla pe terasa unui spațiu comercial din localitate, bărbatul bănuit de comiterea infracțiunii, pe fondul unui conflict spontan, ar fi agresat fizic, lovind cu palmele și picioarele, un bărbat în vârstă de 23 de ani, din aceeași localitate. În data de 30 iunie 2022, ca urmare a administrării probatoriului, față de bărbatul de 29 de ani, s-a luat măsura reținerii, pe o perioadă de 24 de ore. Acesta urmează a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui pentru dispunerea unei măsuri preventive. Cercetările sunt continuate de către polițiști, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, în vederea stabilirii și probării întregii activități infracționale a bărbatului”, a transmis purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

7 COMENTARII

  1. Noroc de gazeta voastră împuțită, că altfel ni s-ar mișca nimic în județ. ,,Redactorii”” vrn, auzi :))) măi, strungarilor ! Marș !!! Pupincuriști aserviți!

  2. Onilă de Văleni! Dacă tot se dă mare smardoi opăritul ăsta, trebuia să se bată în ring nu prin locurile publice și culmea cu rudele sau oameni nevinovați. Ratan de Văleni, atât îl duce cerebelul.

  3. Unde ??????????????? La văleni o localitate cu sălbăticiuni primitive violatori ,criminali ,alcoolici ,hoţi ,bombardieri tot ce e mai RĂU pe lumea sta acolo găsiţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.