spot_imgspot_img
spot_img
-0.9 C
Vaslui
04-dec.-2023

Borbely vrea asumarea răspunderii Guvernului pe Legea pensiilor, dacă nu trece de CC

- Advertisement -

Vicepreşedintele executiv al UDMR Laszlo Borbely a declarat, astăzi, într-o conferinţă de presă, că va susţine asumarea răspunderii Guvernului pe Legea pensiilor, dacă aceasta nu va trece de Curtea Constituţională, întrucât aprobarea acesteia constituie un angajament în relaţia cu FMI, transmite Mediafax.

El a precizat că, în ceea ce priveşte suspiciunea de fraudare a votului la Legea pensiilor, îşi menţine opinia că votul trebuia reluat, deşi au mai existat astfel de suspiciuni şi în legislaturile anterioare.

„Am scos stenogramele din 2006-2007, au fost cel puţin trei cazuri la fel, cu suspiciune că nu au fost destule voturi. A rămas aşa, deci nu au mers mai departe colegii. Dar asta nu absolvă, eu am spus foarte clar – dacă există o suspiciune la o lege aşa de importantă, trebuia reluat votul”, a arătat Borbely.

„Legea pensiilor sau lipsa legii pensiilor nu este măsură restrictivă, dacă o să cadă va trebui să vedem ce facem, pentru că oricum legea pensiilor este (un fapt) acceptat de toată lumea că trebuie să fie, într-o formă sau alta, votată. E corelată cu un deficit, va trebui să analizăm ce facem în continuare, ar fi o variantă, după părerea mea, s-o băgăm tot la asumarea răspunderii. Păi dacă este o urgenţă. Deci Legea unică a salarizării şi Legea pensiilor au reprezentat un angajament al României cu FMI. Nici noi poate nu suntem de acord cu toate prevederile Legii pensiilor, dar aşa este în politică: faci un compromis, ajungi la o variantă cât de cât acceptabilă şi după aceea o susţii. Deci vom vedea ce va fi, după ce decide CCR”, Laszlo Borbely

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.