10.3 C
Vaslui
02-apr.-2023

Boris Johnson a acceptat să-şi dea demisia. Noi numiri în Guvernul britanic

- Advertisement -

Premierul britanic Boris Johnson a fost de acord să demisioneze, cu condiţia să rămână în funcţie până la alegerea noului lider al Partidului Conservator, care ar putea avea loc până la toamnă.

UPDATE Abandonat de tabăra sa conservatoare, Johnson şi-a exprimat regretul pentru faptul că nu îşi mai poate continua mandatul de premier şi a mulţumit pentru încrederea şi responsabilităţile acordate până acum.

„Sunt foarte trist să renunţ la cel mai bun post din lume”, a declarat el.

Însă, „în politică, nimeni nu este indispensabil”, adăugat BoJo.

„Procesul alegerii unui nou lider ar trebui să înceapă acum”, a afirmat Johnson, care intenţionează să rămână în postul de premier până la alegerea unui nou şef al conservatorilor britanici.

„Astăzi am numit un cabinet pentru a servi, ca şi mine, până la instalarea unui nou lider”, a precizat el.   Un nou lider ar urma să fie ales până la toamnă.

Boris Johnson a vorbit despre războiul din Ucraina imediat ce şi-a anunţat demisia.   „Doresc să transmit poporului Ucrainei că vom rămâne alături de el”, a subliniat Johnson.   Boris Johnson a fost primul lider de stat din Europa care a vizitat Ucraina după invazia rusă, lansată de Vladimir Putin pe 24 februarie.

Citeste mai mult: adev.ro/ren4hr

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.