spot_img
spot_imgspot_img
15.3 C
Vaslui
26-mai-2024

Boris Johnson s-a întors în Marea Britanie pentru a încerca o revenire politică spectaculoasă după demisia lui Truss

- Advertisement -

Boris Johnson s-a întors sâmbătă în Marea Britanie, în măsura în care are în vedere o tentativă îndrăzneață de a obține un al doilea mandat de prim-ministru, la doar câteva săptămâni după ce a fost forțat să demisioneze, relatează Reuters.

Potențialii candidați la funcția de premier, după demisia dramatică, joi, a premierului Liz Truss, după numai șase săptămâni, s-au angajat într-un demers frenetic de lobby pentru a obține suficiente nominalizări pentru a intra în competiție înainte de termenul limită de luni.

Johnson, care se afla în vacanță în Caraibe la momentul anunțării demisiei lui Truss, nu a comentat public privind o posibilă candidatură. El a primit sprijinul a zeci de parlamentari conservatori, doar trebuie să atingă pragul de 100 de nominalizări pentru a intra in cursă.

Ministrul comerțului, James Duddridge, a declarat vineri că Johnson i-a spus că este pregătit să candideze.

Johnson a fost huiduit de unii pasageri din avionul spre Marea Britanie, potrivit unui reporter Sky News aflat în zborul care a ajuns la Londra sâmbătă dimineața…https://adevarul.ro/stiri-externe/europa/boris-johnson-a-revenit-in-marea-britanie-pentru-a-2214659.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.