23.2 C
Vaslui
05-iul.-2022

Borisov: Bulgaria ar putea adera la Schengen în septembrie 2011

Premierul bulgar Boiko Borisov se aşteaptă ca ţara sa să adere la spaţiul Schengen în septembrie 2011, informează cotidianul sofiot ”Novinar”, citat de Agerpres.

Boiko Borisov crede că aderarea Bulgariei la spaţiul european fără frontiere depinde în mare măsură de raportul pe justiţie al Comisiei Europene. ”Dacă acest raport este bun şi confirmă existenţa unei voinţe politice în lupta împotrivă crimei organizate, cred că vom adera în septembrie, iar decizia politică în acest sens va fi luată spre sfârşitul verii”, a declarat Boriosov, prezent în studioul postului de televiziune Nova TV.

El a mai spus că nu este îngrijorat din cauza poziţiei Franţei şi a Germaniei, care au cerut amânarea aderării Bulgariei şi a României la Schengen. „Nu sunt îngrijorat deoarece ei au dreptate când spun că noi trebuie să ne reformăm sistemele judiciare”, crede premierul bulgar.

Aprecieri din partea Franţei

Franţa consideră că Bulgaria este ataşată în mod natural aderării la spaţiul Schengen, dar este în interesul ei să fie pregătită pentru acest obiectiv, în condiţiile în care trei sferturi din imigranţii ilegali din Uniunea Europeană trec prin sud-estul Europei, în special pe la graniţa greco-turcă situată nu departe de Bulgaria, apreciază ambasadorul Franţei la Sofia într-un articol publicat pe site-ul cotidianului bulgar ”Standart”.

Bulgaria ”a făcut eforturi serioase în această direcţie. Activitatea ministrului de interne Ţvetan Ţvetanov şi a echipei sale este foarte apreciată de partenerii săi europeni care iau în considerare investiţiile tehnice, umane, financiare şi organizaţionale pe care guvernul le-a făcut pentru a întări controlul frontierelor bulgare. În plus, sunt bucuros că Ministerele de Interne, de Justiţie şi de Finanţe din ţările noastre au cooperat atât de bine pentru combaterea crimei organizate în întreaga UE”, mai scrie Philippe Autie, ambasadorul Franţei în Bulgaria.

evz.ro

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here