Boros, primarul Bârladului, mai generos cu scolile fatã de Pavãl de la Vaslui, cu 600.000 de lei! (FOTO, VIDEO)

DEMAGOGIE… Sedinta ordinarã a CLM Bârlad de ieri dupã-amiazã a semãnat cu o arenã de circ! PSD a respins orice proiect care se referea la rectificare bugetarã, la manifestãri culturale si alte „cheltuieli” inutile cum le-au catalogat „vocile” profesioniste din cadrul consilierilor locali ai PSD Bârlad. Astfel, primarul Bârladului a fost atacat cã nu dã bani pentru ca elevii din localitate sã înceapã scoala în sigurantã, pentru achizitionarea de mãsti, dezinfectant, tablete si laptop-uri, despãrtitoare din plexiglas etc. PSD a fãcut si o conferintã de presã înainte de sedintã, unde a „înfierat” cu mânie proletarã faptul cã elevii bârlãdeni vor începe scoala fãrã protectia sanitarã prevãzutã în lege si fãrã aparaturã IT necesarã cursurilor online. Dar surprizã la sedinta de CLM de ieri! Dupã ce consilierii PSD au atacat proiectul de rectificare de buget, anuntând cã au introdus un amendament în care solicitã sã se aloce de la bugetul local 1 000 000 de lei pentru începerea noului an scolar în sigurantã, primarul Boros le-a precizat cã amendamentul consilierilor PNL este de 1,6 milioane de lei, de la bugetul local, însã este nevoie de o sedintã de îndatã pentru a prezenta si directorii de scoli necesarul de echipamente IT si materiale sanitare! Curios este cã la Vaslui, primarul Pavãl a alocat aceasi sumã propusã de PSD si la Bârlad, adicã 1 milion de lei.

În ciuda minciunilor PSD-iste cum cã primarul Dumitru Boros nu dã bani pentru ca elevii sã înceapã anul scolar în sigurantã, acesta ne-a informat cã numai în ultimele douã sãptãmâni, la solicitarea sa, au avut loc douã întâlniri cu toti directorii de scoli si licee din localitate pentru a se stabili cu exactitate care sunt toate nevoile unitãtilor de învãtãmânt, astfel încât noul an scolar sã înceapã în conditii de sigurantã, deopotrivã pentru elevi si cadre didactice. La ultima întâlnire cu toti directorii de unitãti de învãtãmânt, care a avut loc miercuri, 26 august, cu începere de la ora 12.00, acestia au anuntat cã pânã vineri, 28 august, vor comunica cãtre serviciile responsabile din Primãria Bârlad necesarul de materiale sanitare si dezinfectanti, dar si de aparaturã IT, astfel încât anul scolar 2020-2021 sã înceapã în conditii cât mai sigure.

 „Nimeni nu îsi permite sã se joace cu sãnãtatea copiilor si profesorilor nostri”

„În primul rând, le-am adus la cunostintã directorilor de scoli si licee faptul cã pe 24 august s-a emis o ordonantã de urgentã, deocamdatã fãrã norme de aplicare, care dã posibilitatea achizitionãrii de materiale sanitare, dezinfectanti, aparaturã IT si altele de pânã la 100 milioane euro la nivel national. În aceste conditii, le-am solicitat situatii cu tot ce le trebuie pentru cresterea gradului de sigurantã al elevilor si personalului didactic si nedidactic, în actualul context epidemiologic. Au spus cã pânã vineri vor comunica toate aceste date. Apoi, nu e niciun secret faptul cã si consilierii PSD au introdus un amendament la proiectul de hotãrâre pe care l-am avut în sedinta de astãzi a Consiliului Local, în care cereau alocarea a un milion de lei pentru unitãtile de învãtãmânt locale, cu aceeasi destinatie. De ieri pânã astãzi, în baza situatiilor preliminare primite de la scoli, din calculele noastre a reiesit cã pentru materiale sanitare si dezinfectanti plus celelalte nevoi ar trebui alocati circa 1,6 milioane lei. Prin urmare, chiar cei din PSD au cerut o sedintã extraordinarã de consiliu local pentru luni, 31 august. Nimeni nu îsi permite sã se joace cu sãnãtatea copiilor si profesorilor nostri, dar si a celorlalti care lucreazã în scoli. Faptul cã suntem acuzati de nepãsare este o demagogie specificã celor care doar în acest fel înteleg sã se facã auziti în fata oamenilor. Asigur toti bârlãdenii cã lucrurile sunt tratate cât se poate de serios si matur iar scolile, dacã situatia o va permite, vor începe în deplinã sigurantã noul an scolar”, a declarat primarul Dumitru Boros.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ