Braconier din Șolești, mort după ce a rămas împotmolit în mâl

PEDEPSIT PREA ASPRU… Gheorghe Mihăilă nu a mai reușit să iasă din mâl și din apa rece a barajului Solești, iar după ce a fost scos, medicii nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viața

TRAGEDIE… Un bărbat în vârstă de 41 de ani, din satul Șerbotești, comuna Solești, a decedat, duminică dimineața, la Spitalul Județean de Urgență Vaslui, din cauza hipotermiei. Gheorghe Mihailă fusese scos din apa rece a barajului Solești, unde se afla la braconaj, alături de mai mulți consăteni. Când au văzut că foștii administratori ai barajului i-au localizat și se apropie de ei, doi dintre braconieri au început să fugă încotro au văzut cu ochii. În apă au rămas Mihăilă și un consătean de-ai săi, care, de frică să nu fie prinși, s-au băgat în mâlul din coada barajului. Au stat acolo mai multe zeci de minute, până când amicul lui Mihăilă a cedat și a ieșit din apă. Din nefericire, celălalt braconier nu a reușit să-și urmeze colegul, rămânând blocat în mâl. A fost scos, cu greu, chiar de către cei de care încerca să se ascundă, însă starea de sănătate i se agravase foarte mult din cauza temperaturii scăzute. A fost resuscitat la fața locului de echipajele medicale aparținând ISU Vaslui, apoi a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență Vaslui, unde, în ciuda eforturilor depuse de medici, nu a mai putut fi salvat.

Echipa de braconieri din care făcea parte și Gheorghe Mihăilă a încercat să profite de faptul că, din luna decembrie a anului trecut, barajul Solești revenise la Apele Române. Rămasă fără pază, balta era un rai al braconierilor, de care cei din Șerbotești nu erau chiar străini. Sâmbătă seara, aceștia și-au luat plasele și au mers la prins pește, fără a ști că de pe mal sunt urmăriți de unul dintre foștii administratori ai bălții. Acesta ne-a declarat că în acel moment venea cu mașina de la Iași și doar întâmplarea a făcut să oprească pe marginea drumului, pentru arunca o privire pe baltă. Și tot din întâmplare, fostul administrator avea și o cameră cu termoviziune în mașină, cu ajutorul căreia i-a reperat imediat pe cei patru braconieri. În timp ce se îndrepta spre aceștia, doi dintre pescarii de ocazie au reușit să fugă, în apă rămânând Gheorghe Mihăilă și Mihai S.. Primul mai fusese pe baraj, iar foștii administratori îl știau din perioada când scoteau pește din baltă și îl luau ca om care trăgea de plasă. La braconaj însă nu mai fusese niciodată, iar experiența lui Mihăilă în astfel de situații era zero. Pentru a scăpa de urmăritor, cei doi s-au îndreptat spre coada barajului, încercând să stea ascunși în apă, unde mâlul le era aproape până la șold. Au stat în apele reci mai multe ore, până când Mihai S. nu a mai rezistat și a ieșit. Gheorghe Mihăilă a rămas împotmolit în mâl, fiind tras la mal câteva minute mai târziu. Scos pe uscat, bărbatul a fost conștient o bună perioadă de timp, însă starea lui de sănătate s-a agravat brusc, la fața locului fiind solicitat un echipaj medical aparținând ISU Vaslui, care l-a resuscitat aproape o oră. Transportat în stare gravă la spital, bărbatul a decedat câteva ore mai târziu. “Incidentul a avut loc la barajul Solești, într-o zonă unde apa era de mică adâncime. Victima, un bărbat de 41 de ani, a fost scoasă din apă de către paznici. Era în șoc hipotermic. La sosirea echipajelor noastre avea o temperatură a corpului de 25 de grade. Au fost efectuate manevre de resuscitare, însă ulterior, la spital, s-a constatat decesul”, a declarat Marius Stanciu, purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui. În acest caz, polițiștii vasluieni au întocmit două dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și furt calificat- sub aspectul tentativei.
7 COMENTARII

 1. Evident, un articol tendentios, neasumat, marca “Vremea noua”.
  Faptul ca Timofticiuc tolereaza astfel de materiale de presa, atat de slabe, releva … multe.

 2. Cum, din întâmplare au ajuns ?Ei au venit pe baraj la ora 19, special , iar 5 echipaje de poliție erau cu ei. De ce mint ? Ce vor să facă? Se auzea în tot Serbotestiul cum îi amenința,că nu mai au nici o scăpare,apoi foc de armă. Unde vă treziți domnilor foști administratori?Nu mai sunteți proprietarii acestui baraj , cu ce drept ați amenințat acești bieți oamenii până a ti băgat în pământ pe unul dintre ei. Nu v-ați gândit că putea toți să pățească la fel?? Să vă fie rușine .Să plătiți pentru viața de om , luată.

  • Stimata doamna,
   Barajul Solesti este amenajat pe pamanturile cetatenilor din Solesti, Miclesti si Codaesti! Multi dintre acestia si.au luat pamantul in alta parte.
   Acum in legatura cu acest nefericit eveniment.
   1. Ce cauta acel asa zis ” fost administeator” la acea ora ? Nu cumva avea calitatea si el de braconier?
   2. De ce trebuia sa urmareasca el pe acei oameni, in ce calitate ?
   3. Se stie ca luciul de apa al acestei acumulari este acum in proprietatea Apelor Române..dar tot asa se stie ca acei administratori nu ar fi închiriat tot luciul de apa desi il stăpaneau pe tot…cu coplicitatea cui se intampla acest lucru?
   4. Cred ca acel cetatean ( fost administrator) este vinovatul cel putin moral al acestei tragedii..Institutiile statului trebuie sa.si faca datoria.. Presa sa mediatizeze cazul..altfel nu se face lumina.
   5.Apele Române sa asigure paza lacului, si cetatenii sa poata veni linistiti la pescuit pe baza unei taxe rezonabile sau a permisului de pescuit eliberat de AJVPS.

 3. Am o întrebare pentru .,.autorități: “Foștii administratori” ce treabă mai au cu barajul daca lacul a fost trecut la Apele Române???
  Au ei vreun angajament ,au vreo răspundere?
  Nu cumva ar trebui sa li se deschidă un dosar pentru ucidere din cum culpă?
  Nu ei au determinat cauza morții acestui nefericit individ?
  Apele Române sa-și păzească lacul!
  Interesant este că ” vremea noua” evidențiază acest incident că fiind o mare realizare a foștilor administratori,cine ora fi aceștia!
  Revin cu ideea! Nu cumva e invers ?

 4. La ora 3 dimineata venea din intamplare de la iasi si tot din intamplare avea o camera cu termoviziune si tot din intamplare era si arma in portbagaj. Daca nu mai sunt administratori de ce din intamplare i au fugarit ? Coruptia ucide din “intamplare”!

LĂSAȚI UN MESAJ