5.4 C
Vaslui
07-dec.-2022

Brand uriaș al industriei românești aproape de faliment. Fabrica are 111 ani și tocmai s-a închis

- Advertisement -

Una dintre companiile-simbol din România, celebră încă din perioada interbelică, riscă să dea faliment. Deocamdată, fabrica și-a încetat activitatea, iar perspectivele sunt sumbre.

Compania Clujana și-a oprit activitatea, după 111 ani de existență. Fabrica înființată la Cluj încă din 1911 se află în proprietatea Consiliului Județean Cluj, care deține 93,4412% din acţiunile Clujana.

Totuși, instituția județeană nu a găsit în ultimii 30 de ani cele mai bune soluții pentru redresarea companiei, care a cunoscut inclusiv insolvența și s-a aflat de mai multe ori pe buza prăpastiei.

În schimb, președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, spune că instituția pe care o conduce nu este proprietara fabricii.

Noi nu suntem proprietarii fabricii. Am primit pe vremea acelei privatizări de la Fondul Proprietatea în custodie niște acțiuni Clujana. Nu suntem acționari majoritari, practic nu suntem proprietari, Statul în ansamblu este acționar. Practic, Statul prin Ministerul Finanțelor Publice este acționar, noi avem doar dreptul de proprietate asupra clădirilor, fabrica în sine a rămas una în regim privat, a funcționat după regulile economiei de piață”, a declarat Alin Tișe, într-un interviu pentru Ziua de Cluj. ..https://adevarul.ro/stiri-locale/cluj-napoca/brand-urias-al-industriei-romanesti-aproape-de-2218951.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.