„Briliantul” din Bârlad a fost prins de polițiști la furat, dar judecătorii l-au pus în libertate!

Toma Radu Ionuț

INCREDIBIL… „Briliantul” hoților din Bârlad, Toma Radu Ionuț, care în 2018 a fost acuzat de comiterea a nu mai puțin de 70 de furturi, fiind „plasat” atunci ca fiind chiar capul unei bade de hoți,  a fost reținut de către polițiștii Biroului de Investigații Criminale Bârlad, pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat. După ce a fost prezentat ieri în fața judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Bârlad, procurorul de caz solicitând emiterea unui mandat de arestare preventivă  pentru 30 de zile, acesta a fost pus în libertate de judecător! „Dispune punerea în libertate de îndată” a fost decizia judecătorului bârlădean, dar aceasta a fost atacată cu apel de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad.

Polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Bârlad au probat activitatea infracțională a unui bărbat de 22 ani, din Bârlad, bănuit de comiterea a două infracțiuni de furt calificat. În urma cercetărilor efectuate, polițiștii bârlădeni au stabilit că, în perioada 28 noiembrie – 6 decembrie 2020, pe timpul nopții, bărbatul bănuit de comiterea infracțiunilor ar fi pătruns, prin efracție, în interiorul unui apartament de pe strada Republicii, din Bârlad, de unde a sustras bani și bunuri. Totodată, bărbatul a sustras din torpedoul unui vehicul neasigurat, parcat pe strada Siret, din Bârlad, o borsetă cu diverse bunuri.  „Prejudiciul cauzat în urma săvârșirii infracțiunilor este estimat la 1.200 de lei.  În cursul zilei de 13 ianuarie a.c., în urma probatoriului administrat, polițiștii l-au reținut pe bărbat pentru o perioadă de 24 de ore, iar în cursul zilei de 14 ianuarie, acesta a fost  prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, pentru dispunerea unei măsuri preventive. Cercetările sunt continuate de către polițiști, în vederea probării întregii activități infracționale a tânărului.”, a precizat Bogdan Gheorghiță, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Procurorul da, judecătorul ba!

Deși procurorul de caz a solicitat emiterea unui mandat de arestare preventivă, decizia judecătorului de drepturi și libertăi a surprins  neplăcut atât polițiștii care au muncit la prinderea individului, cât și pe păgubași.

„Respinge propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad pentru arestarea preventivă a inculpatului TOMA  RADU IONUȚ- cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de tentativă la furt calificat și furt calificat. Dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului de sub efectul ordonanței de reținere 13.01.2021 ora 18.13 emisă de Poliția municipiului Bârlad, dacă nu este reținut sau arestat în altă cauză.”, a decis  magistratul bârlădean. Procurorul a atacat decizia cu apel la Tribunalul Vaslui.

 

 

CITIȚI ȘI:

https://vremeanoua.ro/exclusiv-%E2%80%9Ebriliantul%E2%80%9D-capul-retelei-de-hoti-din-barlad-a-dat-peste-70-de-spargeri-foto-video/

 

https://vremeanoua.ro/tsunami-la-barlad-zeci-de-perchezitii-dupa-ce-%E2%80%9Ebriliantul%E2%80%9D-s-a-%E2%80%9Espart%E2%80%9D/
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ