31.1 C
Vaslui
01-iul.-2022

Brutăriile și patiseriile, luate cu asalt de inspectorii ITM!

AVERTISMENT… În cadrul campaniei, angajatorii prinși cu abateri au primit sancțiuni cu avertismente. Au fost verificați 22 de angajatori și au fost descoperite 24 de nereguli.

CAMPANIE… Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Vaslui au verificat modul în care este respectată legea în domeniul sănătății și securității în muncă, dar și existența cazurilor de muncă la negru în fabricile de pâine și patiseriile din județul Vaslui. Au fost verificați astfel 22 de angajatori și descoperite 24 de abateri de la legislație. De asemenea, în cazul a 18 agenți economici, au fost aplicate sancțiuni cu avertismente.

În perioada 05 – 08 aprilie, pe teritoriul județului Vaslui a avut loc un amplu control al inspectorilor de muncă, control ce s-a desfășurat în cadrul unei campanii tematice naționale. Verificările au fost făcute pentru identificarea cazurilor de muncă nedeclarată și verificarea modului în care se respectă prevederile legale în domeniul sănătății și securității în muncă la angajatorii care își desfășoară activitatea în domeniile fabricarea produselor de brutărie și a produselor făinoase și comerț cu amănuntul al pâinii, produselor de patiserie și produselor zaharoase, în magazine specializate. De asemenea, s-a avut în vedere identificarea cazurilor de muncă subdeclarată sau identificarea angajatorilor care nu respectă prevederile legale care reglementează relațiile de muncă. Diminuarea consecințelor sociale și economice negative care derivă din nerespectarea de către angajatori a prevederilor legale sau creșterea gradului de conștientizare a angajatorilor și lucrătorilor în ceea ce privește necesitatea respectării prevederilor legale din domeniul relațiilor de muncă, au fost alte două teme ale campaniei. Astfel, au fost controlați un număr de 22 de agenți economici și au fost constatate 24 de neconformități. În cadrul campaniei nu au fost identificate cazuri de muncă nedeclarată și subdeclarată și nu au fost aplicate sancțiuni contravenționale în domeniul relațiilor de muncă. De asemenea, în domeniul sănătății și securității în muncă au fost controlați un număr de 15 agenți economici care aveau ca obiect de activitate în domeniile fabricarea produselor de brutărie și a produselor făinoase și comerț cu amănuntul al pâinii, produselor de patiserie și produselor zaharoase, în magazine specializate. În urma controalelor efectuate au fost constatate 19 de neconformități, în urma cărora au fost aplicate un număr de 18 de sancțiuni contravenționale cu avertisment. Cele mai frecvente deficiențe constatate în domeniul securității și sănătății în muncă au fost: neacordare echipamentului individual de protectie pentru lucratori, lucrătorii nu au fost verificați medical periodic etc.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

  1. Sunt foarte bune astfel de acțiuni. Mergeți domnilor pe șantiere ,în agricultură unde muncă la negru găsiți peste tot. Mergeți pe la toate stânile sa vedeți dacă are cineva forme legale cu toate că statul aruncă cu miliarde de euro subvenții și beneficii . Acest flagel trebuie aspru pedepsit schimbate încadrările, pedepse mari până la închiderea activității. E inuman sa ei un om sa îl tratezi că pe sclav,după ce îl plătești prost nu ii faci forme legale. Autoritățile statului trebuie să fie mai prezente pe teren .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here