„Bucuria Învierii nu se mai exprimă decât şoptit”. Paștele catolic, marcat de restricții și carantină în Europa

Catolicii și protestanții celebrează pe 4 aprilie Paștele, o sărbătoare marcată, pentru al doilea an la rând, de restricții anti-COVID. Cu această ocazie, cele mai multe țări din Europa au înăsprit măsurile de restricţie şi îi îndeamnă pe oameni să rămână în case și să reducă deplasările. Franța intră în carantină totală de sâmbătă, deplasările după ora 19.00 fiind interzise, iar noi restricții au fost anunțate și în Italia. De asemenea, Vaticanul se pregăteşte pentru al doilea Paşte în format restrâns, relatează The Guardian.

Europa nu se mai confruntă cu măsuri la fel de dure ca anul trecut, când Paștele catolic a fost sărbătorit cu bisericile închise, însă alte restricții sunt acum în vigoare pentru a limita răspândirea COVID-19. Astfel, pentru al doilea an la rând, cele mai multe țări europene vor sărbători Paștele cu alte măsuri pentru a limita adunările mari, dar și deplasările oamenilor. În România, unde 1,5 milioane de români catolici și protestanți sărbătoresc Paștele, este permisă circulația în noaptea de sâmbătă spre duminică, fără restricții, până la ora 2.00.

Carantină totală în Italia, în weekendul pascal

Italia, țara europeană cu cei mai mulți catolici, a decis să prelungească restricțiile, care presupun închiderea restaurantelor și a magazinelor, până la finalul lunii aprilie. În acest weekend, întreaga țară este în „zona roșie”, adică este vizată de o carantină totală, ceea a provocat chiar și nemulțumiri, deși restricțiile nu sunt la fel de dure ca anul trecut. Acum, oamenii nu mai sunt nevoiți să stea în casă, ci se pot plimba în apropierea locuinței. În plus, pot merge, o dată pe zi, în vizită la o altă familie, dar doar două persoane.
Citeşte întreaga ştire: „Bucuria Învierii nu se mai exprimă decât şoptit”. Paștele catolic, marcat de restricții și carantină în Europa

 
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ