spot_imgspot_img
21.3 C
Vaslui
08-iun.-2023

Bucurie în parcul Copou, din Vaslui: o mulțime de tineri ortodocși, la întâlnirea ITOV! (FOTO)

spot_imgspot_img
- Advertisement -

EMOȚII ȘI CREDINȚĂ… O mulțime de tineri iau parte astăzi la succesiunea de evenimente organizate cu prilejul Întâlnirii Tinerilor Ortodocși Vaslui (ITOV), o manifestare aflată la a treia ediție și adresată generației care are misiunea de a duce mai departe valorile fundamentale ale credinței. La primele ore ale dimineții, Episcopul Hușilor, Preasfințitul Ignatie, a ținut Sfânta Liturghie în altarul al Bisericii “Sfinții Apostoli Petru și Pavel”, iar apoi, cu începere de la ora 10:00, în atmosfera deosebit de plăcută a parcului Copou, a avut loc deschiderea oficială a evenimentului. Apoi a urmat conferința invitatului special, părintele Hrisostom Rădășanu, un excepțional orator pe teme consistente din viața adolescenților și tinerilor. Tema mesajului a fost “Isus Hristos, adevărata școală a discernământului în viața noastră online și în cea offline”.

“Hristos ne învață că a iubi pe cineva înseamnă neaparat să îl ai lângă tine fizic, în carne și oase, cu ochii lui, cu tot ceea ce ține de felul lui de a fi. De aceea eu vă îndemn, umpleți-vă inima de iubire, că iubirea vă va face frumoși. Fugiți cât mai mult de ură, de vicii, de patimi, pentru că acestea vă fac urâți. Și nu uitați, umpleți-vă inimile de iubire, că numai în felul acesta veți fi și sunteți foarte frumoși”, le-a spus Preasfințitul Ignație, în deschiderea conferinței. Au mai vorbit celor prezenți și președintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, dar și deputatul Edi Popica, ambii îndemnând tinerii să rămână credincioși să să apere valorile în care s-au născut. Apoi, preotul Hrisostom Rădășanu a captivat întregul public, atât cu consistența ideilor exprimate, cât și prin modul direct și sincer prin care le-a vorbit tinerilor prezenți despre lumina spre care trebuie să tindă în toată viața lor.

Atelierele de comunicare pe baza temei conferinței s-au desfășurat  tot în parcul Copou, începând cu ora 13.00.

De la ora 17:00, în același lor va avea loc și Spectacolul tradițional susținut de solisteleIoana IgnatRaluca RaduTeodora Panainte și Denisa Ciobanu. Evenimentul este organizat de Episcopia Hușilor și Asociația Tinerilor Ortodocși Vaslui, fiind cofinanțat de Consiliul Județean Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

  1. *Iisus*, daca tot vorbim despre Ortodoxie ! Asta arata cam cat se înțelege din ce se scrie, chiar și de către autorul însuși !
    Cred că se numește ironie, așa este !? Doamne Ajuta !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.