spot_imgspot_img
4.4 C
Vaslui
21-feb.-2024

Bucurie pentru 1500 de copii din județul Vaslui: caravana cu ghiozdane pline a pornit către ei!

- Advertisement -
DARURI… Ghiozdanele complet echipate, împărțite miilor de școlari din familii defavorizate reprezintă o inițiativă aflată deja la a cincea ediție.

APROAPE… Caravana cu ghiozdane minunate, în care preoții Episcopiei Hușilor au pus toate rechizitele necesare, dar și gânduri bune pentru școlarii gata să pornească pe drumul învățăturii, a plecat prin județ, către copiii care au cea mai mare nevoie de acest sprijin! Și nu sunt deloc puțini, întrucât, după cum anunță Episcopia Hușilor și Asociația Filantropia Ortodoxă Huși, anul acesta este vorba despre cel puțin 1500 de beneficiari.

Prin orașe și prin sate, caravana cu ghiozdane își face loc, ducând cu ea nu doar un dar atât de important pentru școlarii din familii care nu își pot permite o astfel de cheltuială, ci și nădejdea că preoții Episcopiei Hușilor le sunt alături și îi susțin pe calea învățăturii. “Mergem în aceste zile, în caravană, în mai multe comunități rurale, unde preoții parohi și angajații Asociației noastre au identificat cazurile cele mai vulnerabile. Suntem însoțiți, în această primă zi a caravanei, de protos. dr. Ghelasie Păcurar, parohul Parohiei ortodoxe românești „Sfântul Apostol Andrei” din Würzburg, Germania, prieten vechi al Asociației „Filantropia Ortodoxă” Huși, cel care, și în acest an, a pregătit 200 de ghiozdane noi, pline cu rechizite. Toate acestea sunt destinate copiilor din satele Tăcuta, Mircești, Dumasca, Protopopești și Emil Racoviță, Protopopiatul Vaslui. Mulțumim foarte mult celor care ne sprijină în acest demers și le suntem recunoscători în numele tuturor copiilor”, a menționat părintele consilier eparhial Vladimir Beregoi, președintele Asociației Filantropia Ortodoxă Huși, într-un comunicat consemnat de site-ul episcopiahusilor.ro. „Prin educație, prin știința de carte, sărăcia poate fi învinsă”, spunea Episcopul Hușilor, Preasfințitul Ignatie, într-un interviu acordat la scurt timp de la întronizarea sa în fruntea Episcopiei Hușilor, pe tema nivelului de trai din județul pe care l-a primit spre păstorire. De atunci, alături de preotul Vladimir Beregoi, dar și de ceilalți preoți care au subscris ideii, s-au făcut acțiuni constante de susținere a copiilor care vor să învețe. Aceste ghiozdane complet echipate, împărțite miilor de școlari din familii defavorizate reprezintă, de pildă, o inițiativă aflată deja la a cincea ediție, iar ei i se adaugă acțiuni precum susținerea prin burse a elevilor și studenților cu rezultate bune, evenimente ample precum cele de 1 Iunie sau Crăciun, când s-au împlinit dorințele a mii de micuți sau înființarea în județ a unor centre în care sunt ocrotiți copiii și bătrânii.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.