spot_imgspot_img
8.6 C
Vaslui
21-apr.-2024

Bugetarii primesc o veste bună fix în minivacanța de 5 zile: vor avea salarii mai mari cu 10% de la anul

- Advertisement -

BANI… Bugetarii primesc numai vești bune de la Guvern. După minivacanța de 5 zile din această perioadă, angajații de la stat se vor mai bucura de un privilegiu. De la 1 ianuarie 2023 salariile lor vor crește cu 10%, potrivit unui proiect de Ordonanță de Urgență al Ministerului Finanțelor. De această majorare salarială vor beneficia toți angajații la stat, inclusiv cadrele didactice. Demnitarii, însă, au fost scoși din schemă. „Demnitarii sunt cei care trebuie să ofere un exemplu de cumpătare. Salariile demnitarilor rămân la nivelul anului acesta”, a transmis purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Proiectul Ordonanţă de urgenţă publicat de Ministerul Finanțelor prevede unele măsuri fiscal-bugetare, prorogarea unor termene, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative. „Art. I. – (1) Prin derogare de la prevederile alin. (2) al art. 12 din Legea cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările şi completările ulterioare, în anul 2023, începând cu data de 1 ianuarie, cuantumul brut al salariilor de bază/soldelor de funcţie/salariilor de funcţie/indemnizaţiilor de încadrare lunară de care beneficiază personalul plătit din fonduri publice se majorează cu 10% faţă de nivelul acordat pentru luna decembrie 2022, fără a se depăşi valoarea nominală pentru anul 2022 stabilită potrivit anexelor la Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările şi completările ulterioare, respectiv prin înmulţirea coeficienţilor de ierarhizare cu 2.500 lei”, se arată în proiectul menționat. De asemenea, în anul 2023, începând cu data de 1 ianuarie, cuantumul sporurilor, indemnizaţiilor, compensaţiilor, primelor şi al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte, potrivit legii, din salariul brut lunar, solda lunară de care beneficiază personalul plătit din fonduri publice, cu excepţia soldei de grad şi a salariilor de grad, se menţine cel mult la nivelul cuantumului acordat pentru luna decembrie 2022, în măsura în care personalul ocupă aceeaşi funcţie şi îşi desfăşoară activitatea în aceleaşi condiţii.

 

 

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

7 COMENTARII

 1. Se pare că bugetarii care depășesc grila de salarizare (datorită unor sporuri mari )…nu vor primi nici un sfanț . Primesc cei care sunt îndreptățiți!

 2. O bătaie de joc la adresa contribuabilului.. acești bugetari beneficiază de măriri salariale fără a fi cerute de cineva.macar de ei. Alta problema mai este ziua de vineri .02 .12 .2022 când mai este recuperata sau cum este recuperata de aceste putori bugetare .noi muncim ca prostii sa plătim milioane de Ron salarii pe aceasta zi la bugetari . Dacă vor punte sa se duca la mare aceasta zi trebuie s fie zi de concediu de odihna sau zi fără plata. . Rog o explicație cu ziua de vineri care nu este muncita de bugetari. Cine o plătește??

  • Ce te fute grija ” sluga”?? Raspunsul este simplu intra in sistem si fa te bugetar… aaa ” bugetar” inseamna profesor si mata esti zidar?? Atunci nu te revolta! Bugetar inseamna asistent medical si mata esti lacatus mecanic?? Nu te revolta! Pune dracu mana pe o carte da ex si fii bugetar!!! Care i problema?? Sau ia si te revolta patronului pt aceleasi drepturi si iarasi nu te revolta… sau alta placa misto… aaaa nu ti convine salariul ?? Emigreaza… pe cand salariul meu de bugetar cu ani grei de scoala era cat al zidarului si ma plangeam pe un forum asa mi s a raspuns..mars din țară!!

   • Si cati ani credeți ca o sa tina minunea asta „dom profesor” ? :)))))
    Dacă într-adevăr sunteți profesor cât ca bun sunteți? ia face niște calcule, niște predicții matematice, cât timp poate sa susțină privatul care an de an e jumulit tocmai datorita salariilor și pensiilor bugetare care cresc și se înmulțesc ca ciupercile asemene sistem? , sistem lipsit total de orice performanta care mai da și pe dinafara de atâția angajați

   • și dacă emigrează cei din privat cine-ți mai plătește salariul „deșteptule care ești”, cu multă carte și cu examen de bugetar

  • Asa ca sluga, ia-ti lamentarea bagati-o in cur si mergi mai departe! Numai impotentii privesc cu ura in gradina altora. Pt ca ei nu s in stare prin definitie. Vrei conditii mai bune? Fati-le !! Fiecare cu bafta lui

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.