Bugetul Bârladului, în impas pentru a doua oarã în acest an! Spitalul în impas!

Acestia sunt consilierii PSD care blocheazã bugetul Bârladului pentru cã pot si au tupeu!

INCREDIBIL… În sedinta ordinarã de pe 27 august, a Consiliului Local Municipal Bârlad, pentru a doua oarã în ultima jumãtate de an, majoritatea consilierilor locali au blocat prin vot o serie de alocãri bugetare urgente pentru localitate.

Din cauza consilierilor PSD, a consilierului Adrian Todireasa si a consilierului independent Bogdan Sârbu, spitalul bârlãdean este în pericol sã piardã bani multi alocati de guvern deoarece nu se poate aloca cota de cofinatare de la bugetul local! Atât de mult îi „doare” de spital si de bârlãdeni, încât sunt dispusi sã îi sacrifice pentru ca sã poatã spune în campanie „Doar noi putem”!

„Dupã ce la început de an consilierii PSD au refuzat sã voteze bugetul orasului invocând tot felul de pretexte, acum recidiveazã si se opun unor alocãri urgente. Pentru cã nu au votat rectificarea de buget propusã, acum nu putem aloca bani pentru alegerile locale, lucru neîntâlnit nicãieri, pentru mãturatul stradal, pentru programul de reparatii anuale a strãzilor si trotuarelor, pentru achizitii la unitãtile de învãtãmânt si, cel mai grav, pentru dotãri la spital!!. Aici suntem în pericol de a pierde 2,7 milioane lei de la Guvern pentru cã nu alocãm cota de cofinantare, care este de doar 300.000 lei. Dar, se pare cã cei care s-au opus, respectiv consilierii locali Dorin Apostu, Marin Bunea, Constantin Gâlea, Andrei Huiban, Roxana Miron-Feraru, Georgel Motrea, Constanta Popa, Sorinel Rãducanu, Vasile Rosca si Cristina Tiron, au în continuare de respectat ordine de partid, în loc sã asigure functionarea administratiei publice locale în interesul cetãteanului”, a declarat primarul Dumitru Boros.

Discutiile pe proiectul rectificãrii bugetare vor fi reluate sãptãmâna viitoare, mai exact luni, 31 august.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ