Buhuș și Ailincăi, în topul celor mai buni sportivi ai României în 2020

REUȘITĂ… Iuliana Buhuș și Adriana Ailincăi au urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la Campionatului European de canotaj din Polonia.

APRECIATE… Campioane europene în 2020, canotoarele Iuliana Buhuș și Adriana Ailincăi, din Alexandru Vlahuță și Văleni, se află pe locul 9 în clasamentul celor mai buni sportivi ai României în 2020, întocmit de Asociația Presei Sportive. Cele două sportive au cucerit medalia de aur în proba de dublu rame feminin la Campionatul European de canotaj din Polonia.

Vasluiencele Iuliana Buhuș și Adriana Ailincăi se află pe locul 9 în topul Asociației Presei Sportive. Pe locul 4 s-a clasat echipajul de dublu vâsle feminin Simona Radiș și Nicoleta Bodnar, cu două medalii de aur la Campionatul European din Polonia și la Campionatul European U-23 din Germania. Pe poziția a șasea se află echipajul de 8 plus 1 feminin, cel care a cucerit aurul la Europenele din Polonia, iar locul șapte este ocupat de echipajul dublu masculin, Ciprian Tudosă și Marius Cozmiuc, aur în proba de dublu rame. “Îi felicit pentru toate performanțele lor, dar mai ales pentru munca ce stă în spatele fiecărei medalii cîștigate. Mă bucură de fiecare dată când văd că meritele și reușitele lor sunt recunoscute și lăudate. Sunt ambițioși, talentați și mai presus de toate extrem de muncitori. Canotajul a adus și în 2020 cele mai multe medalii în probele olimpice pentru România la competițiile internaționale, iar asta nu poate decât să îmi umple sufletul de bucurie. Felicit sportivii, antrenorii, întreg colectivul tehnic. Promitem ca și în 2021, anul care sperăm să aducă în sfârșit provocarea Olimpică, să obținem rezultate pe măsura așteptărilor.”, a spus Elisabeta Lipă, președinte al FR de Canotaj.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ