14.5 C
Vaslui
26-sept.-2021

„Bulă” și „Ștrulă”, spaima bancomatelor din Anglia – 33 de ani de închisoare (VIDEO)

MOFTURI… Victor și fratele său vitreg Gică-Fănică fac mofturi și au refuzat extrădarea, gingași, aceștia nu vor la pușcărie în România.

FIȚOȘI… Doi frați din comuna vasluiană Viișoara, satul Vîltotești, au băgat spaima în băncile din Anglia, după ce au aruncat bancomatele în aer și au fugit cu casetele de bani. Ce-i drept, cei doi nu erau încă destul de pricepuți și nu le-au reușit isprăviile din prima, astfel că primele patru lovituri au fost un eșec. Abia la al cincilea bancomat la care au pus explozibilul folosit, soarta le-a surâs și au reușit să pună mâna pe 35.000 de lire sterline. Nu s-au bucurat însă prea mult. Au înșfăcat cutia bancomatului cu teancurile de bancnote și au vrut să fugă cu un feribot, însă au fost prinși imediat de poliție și arestați. Între timp au și fost condamnați. Cei doi vasluieni au primit în total 33 de ani de închisoare, unul 15 ani și altul 18 ani de detenție, de la instanța engleză. Au fost trimiși să execute pedepsele în țara lor, dar numai unul a acceptat. Dar cum în penitenciarele din România viața nu seamănă prea mult cu cea din Anglia, vasluianul care și-a dat acceptul și a fost trimis în țară, s-a răzgândit și vrea înapoi în Anglia. Dar instanța de la Curtea de Apel Iași nu s-a lăsat înduplecată, iar procesul s-a mutat la Înalta Curte de Casație și Justiție. Când au auzit cei din comuna natală de isprăvile fraților Victor și Gică-Fănică, s-au crucit, întrucât în satul natal au rude oameni gospodari.

Activitatea infracțională a celor doi frați din Viișoara, județul Vaslui, are mai multe elemente care frizează … filmele cu proști! Victor și cu fratele său vitreg Gică-Fănică, nu prea știau cum să arunce în aer bancomatele! Primele 4 tentative s-au dovedit un fiasco total. La primul și al patrulea bancomat explozibilul nu a vrut să-și facă treaba nici în ruptul capului. La al doilea și al treilea bancomat, ATM-urile au rezistat explobilului și abia al cincilea bancomat a fost „învins” de cei doi vasluieni. Fix ca în bancurilei cu „Bulă și Ștrulă” Poliția din Marea Britanie era deja pe urmele lor și i-a prins imediat.

Prinși datorită experților în explozibil și condamnați la 33 de ani de închisoare

Cei doi români care au fost arestați în Marea Britanie și acuzați că au jefuit mai multe bancomate, au fost condamnați la ani grei de închisoare.
Victor Coșeru (30 de ani) și Gică Fănică Radu (33) de ani, din satul Viltotești, comuna Viișoara, județul Vaslui, au aruncat în aer mai multe bancomate în Londra și Kent, începând din 2008. Anchetatorii britanici au apelat la experți în explozibili, au reușit să-i prindă pe cei doi vasluieni și i-au pus sub acuzare pentru jaf. Potrivit procurorilor din Marea Britanie, cei doi ar fi aruncat în aer cinci bancomate numai în lunile ianuarie și februarie 2019. Coșeru și Radu au primit pedepse grele din partea unui tribunal britanic. Cei doi au fost condamnați la 15, respectiv 18 ani de închisoare pentru conspirație, pentru comiterea de furt și provocarea intenționată a unor explozii, scrie BBC News. Poliția britanică a pus la dispoziția presei imagini în care apar Coșeru și Radu, în timpul jafurilor. Pe imagini se vede cum românii aruncă în aer bancomatele, apoi se folosesc de răngi pentru a-și duce planul la bun sfârșit.  Au urmat câteva încercări nereușite, după care au dat lovitura la o sucursală Nationwide din The Broadway, Beaconsfield, de unde au reușit să fure caseta cu numerar, conținând peste 35.000 de lire sterline. Apoi, au încercat să fugă din Marea Britanie, însă au fost prinși și arestați de polițiștii aflați pe urmele lor.

Trimiși să își execute anii grei de pușcărie în România! Infractorii „gingași” fac fițe!

Unul dintre românii condamnați în Marea Britanie după ce au aruncat în aer mai multe bancomate, Victor Alexandru Coșeru, a cerut să-și ispășească pedeapsa acolo, nu în țară. Gică-Fănică Radu, fratele vitreg a lui Coșeru, a cerut judecătorilor să nu fie închis în România, după ce inițial se declarase de acord cu transferul. Coșeru a cerut același lucru, precizând că vrea să fie mai aproape de familie, dar s-a răzgândit între timp. În cazul lui, Curtea de Apel Iași a fost de acord să își execute pedeapsa într-un Penitenciar din România, în 2020, luna iulie. „Admite sesizarea formulată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iași. Recunoaște sentința penală din 27 septembrie 2019 pronunțată de Curtea Coroanei din Canterbury – Marea Britanie, definitivă la 27 septembrie 2019, prin care persoana condamnată Coșeru Victor Alexandru a fost condamnat la o pedeapsă rezultantă de 15 ani închisoare, cu executare în regim de detenție, pentru săvârșirea infracțiunii de conspirație la jaf, pentru care a fost condamnat la pedeapsa de 5 ani închisoare, și pentru comiterea infracțiunii de „conspirație la cauzarea de explozii”, prevăzută de Legea substanțelor explozive din 1883, pentru care a fost condamnat la pedeapsa de 15 ani închisoare, fapte care constituie infracțiuni și potrivit legii române. Dispune executarea pedepsei rezultante, de 15 ani închisoare, într-un penitenciar din România. Dispune transferarea persoanei condamnate Coșeru Victor Alexandru într-un penitenciar din România, pentru executarea pedepsei rezultante de 15 ani închisoare.”, a precizat instanța de la CA Iași. Dar cum Coșeru s-a răzgândit, procesul s-a mutat la ÎCCJ București, care în decembrie 2020 i-a respins apelul!

Și Radu Gică-Fănică, fratele vitreg al lui Coșeru se opune ca să-și execute pedeapsa în țară, numai că, și aici judecătorii CA Iași l-au „executat” și îl așteaptă în România un Penitenciar gata să-l „găzduiască” 18 ani. Ca să tragă de timp, Gică-Fănică a făcut apel la ICCJ București, dar și aici, pe 12 martie 2021, i s-a repins solictarea! Așa că este așteptat cu nerăbdare într-un Penitenciar din România.

„Admite sesizarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iași. În baza hotărârii penale pronunțată la data de 27.09.2019 de Curtea Coroanei Canterbury (Marea Britanie) rămasă definitivă la data de 27.09.2019, prin care persoana RADU GICĂ-FĂNICĂ, a fost condamnată la o pedeapsă de 18 ani închisoare, pentru săvârșirea infracțiunilor de „conspirație pentru a comite furturi prin efracție”, de „conspirație pentru cauzarea unei explozii”, conform Legii substanțelor explozive din 1883, având corespondent în legislația din România, în infracțiunea de constituirea unui grup infracțional organizat, infracțiunea de furt calificat, în formă continuată, în infracțiunea de distrugere, în formă continuată și în infracțiunea de nerespectarea regimului materiilor explozive, dispune continuarea executării pedepsei de 18 ani închisoare, aplicată persoanei condamnate RADU GICĂ-FĂNICĂ, într-un penitenciar din România. Dispune transferarea persoanei condamnate RADU GICĂ-FĂNICĂ, în prezent deținut într-un penitenciar din Marea Britanie, într-un penitenciar din România, pentru continuarea executării pedepsei de 18 ani închisoare.”, a precizat instanța CA Iași, decizie rămasă definitivă.

Ultimele Știri
- Advertisement -spot_img
Ultimele Știri
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here